fbpx

CASE IH OPTUM CVX sorozat

Írta: Szerkesztőség - 2016 március 21.

Újragondolt hatékonyság

„Az új traktorral növelnünk kell a termelékenységünket, és képesnek kell lennünk a lehető legjobb eredmények elérésére.” Ez következett abból a vásárlói felmérésből, amely egyértelműen meghatározta a CASE IH fejlesztői csapatra váró feladatokat. Az Optum CVX már ennek szellemében készült.

Az Európában megkérdezett vásárlóknak nagyon precíz elképzeléseik vannak arról, hogy milyen irányba kell haladni a traktorfejlesztési feladatokkal.

A kívánságlista kisebb üzemeltetési költségekkel kombinált nagyobb motorteljesítményt, erősebb hidraulikát és emelőerőt tartalmaz, egyéb hatékonyságnövelő jellemzőkkel, amelyek nagyobb maximális megengedett géptömeget tesznek lehetővé. Emellett több pótsúlyozási opció, valamint a gépkezelő munkakörnyezetének további fejlesztése szerepelt a kulcstényezők között. Mindezt a Case IH pontosan teljesítette; ugyanezen traktorok vonatkozásában az is az igények között szerepelt, hogy a szántóföldön és az országútón is egyaránt jól teljesítsenek.

Kompakt és erős

Az új Optum CVX sorozat két modellből áll, az FPT Industrial által gyártott 6,7 literes 6-hengeres, változtatható turbófeltöltővel (eVGT), illetve csak Hi-eSCR kipufogógáz utókezelő rendszerrel felszerelt motorokkal kapható.

Az optimális égés garantált és a IV. fokozatú emissziós szint is biztosított olyan további rendszerek alkalmazása nélkül, mint például a kipufogógáz visszakeringetés (EGR), vagy a részecskeszűrő. A 2 100 min-1 motorfordulatszámnál rendelkezésre álló 270, illetve 300 lóerő képessé teszi a két Optum CVX modellt a nagyobb traktorokra jellemző teljesítményszintek leadására a Puma kompakt méreteivel – és ez a kombináció tökéletes illeszkedést eredményez vásárlóink legfontosabb igényeivel.

A négy sebességtartományával az Optum CVX modellek továbbfejlesztett fokozatmentesen változtatható áttételű (CVX) sebességváltója minden kívánságot teljesít. A rendelhető két változat egyike 0,03 és 40 km/h közötti sebességű Eco, a másik pedig a 0,03 és 50 km/h közötti sebességű Eco. A nemrég kifejlesztett első és hátsó hidak, a mindössze 3 méteres tengelytáv és a 49-es gumik biztosítják, hogy az Optum CVX rendkívül nagy erőátvitelt és kiváló vonóerőt nyújt, úgy, hogy közben figyelemreméltóan fordulékony marad.

Mintaszerű TLT-fokozatok, nagy emelőerő

Az új Optum CVX modelleket 4-fokozatú hátsó TLT és opciós 2-fokozatú első TLT jellemzi. A hátsó TLT az Elektronikus Fokozat Kapcsolással az 540 min-1 fordulatszámot 1 930 min-1 motorfordulatszámon adja le, az 540 Eco fordulatszámot mindössze 1 598 min-1 motorfordulatszámon, az 1 000 min-1 fordulatszámot 1 853 min-1 motorfordulatszámon, míg az 1 000 Eco fordulatszámot pedig mindössze 1 583 min-1 motorfordulatszámon. A hátsó TLT-hez hasonlóan az első TLT mindkét fokozata a fülkéből elektromosan kapcsolható. Ehhez 1 000 min-1 és/vagy 1 000 E min-1 fokozat rendelhető.

Az Optum CVX modellekhez a standard 165 l/min CCLS hidraulikaszivattyú helyett az opciós 220 l/min CCLS szivattyú is rendelhető. Mindkét változat esetében a hátsó 3-pont függesztőszerkezet akár 11 058 kg súlyt képes felemelni, míg az első 3-pont függesztőszerkezet akár 5 821 kg súlyú munkagép felemelésére képes. Ez a funkció ezeket a traktorokat figyelemreméltóan sokoldalúvá teszi, a lenyűgözően nagy teljesítményszintjeik pedig igazán meggyőzőek.

Egyéb fontos műszaki jellemzők

A 10 800 kg-os praktikus alapsúly és a 16 000 kg-os maximális megengedett összsúly kiemeli a nagy hasznos terhelhetőséget és így az Optum CVX által kínált opciós tartozékok széles választékát. A 630 literes üzemanyagtartály és a 96 literes AdBlue-adalék tartály megkönnyíti a traktorok folyamatos használatát a hosszú és termelékeny munkanapokon a szántóföldön és a közúton egyaránt, különösen a kis fogyasztású FPT motorok jóvoltából.

Az új rögzítőfék nyilvánvalóan növeli a biztonságot, mivel 45 másodperc elteltével automatikusan bekapcsol a traktor álló helyzetében, illetve 5 másodperc elteltével, miután a gépkezelő felállt az ülésből, valamint a motor leállítása után. Természetesen, a gyári standard felszereltség ISOBUS III. kategóriás funkcionalitást és RTK+ funkciót is tartalmaz a Táblavégi Forduló Programozás II-vel és az AFS Connect új fájltovábbítási funkciójával. Mindezek lehetővé teszik a traktor és a munkagép adatok továbbküldését vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egy megfelelő internetes oldalra, ahonnan azok letölthetők az irodai számítógépre telepített gazdaságirányítási szoftverbe. Mindezért az Optum CVX előkelő helyen áll a képzeletbeli rajtvonalon.

Győződjön meg erről személyesen! További részletekről érdeklődjön az Agro-Békés Kft. kereskedő kollégáinál!

CÍMKÉK CASE IHtraktor