fbpx

GÉPmax – 2016-03 – március

Írta: Szerkesztőség - 2016 március 22.

GÉPmax – 2016-03 – március

Kedves Olvasó!

Szerkesztőségünk képviseletében a közelmúltban részt vettem egy nagy sikerű konferencián, ahol a precíziós gazdálkodás jelenét és jövőjét igyekeztek vázolni a meghívott előadók és persze a folyosói beszélgetéseken a résztvevők is. Az előadásokból alapján egyértelműen állíthatjuk, hogy a jövőben a precíziós gazdálkodás egyre nagyobb szerepet kap a mindennapi munka során, a vezető cégek ajánlatai, kiépített hálózatai mindenképp ebbe az irányba mutatnak. Figyelemre méltó volt emellett az a vélemény, amely szerint nem az emberi erőforrás kiiktatásáról szól a precíziós gazdálkodás, sőt, egyre nagyobb szükségünk lesz a humán munkaerőre és tudásbázisra e technológiák alkalmazása mellett.

Lapunk márciusi számából több izgalmas témát is kiemelnék: kezdjük német partnerlapunk, a Traction kétrészes cikkének első írásával, amely arról számol be, ahogy szakértők egy használt Claas Axion 920-as traktort szedtek darabjaira, és kíváncsiak voltak a különböző alkatrészek, elemek állapotára 3 500 üzemóra után. Kétségkívül egyedi ötlet és kivitelezés – mi már a folytatást is ismerjük, de arról majd áprilisban…

Ha már a traktoroknál tartunk, ritkán szerepel lapunkban a Same traktorcsalád – ezt a hosszabb szünetet most a Virtus 110-es gép tesztjével szakítjuk meg, amit a 26. oldaltól olvashatnak. A Teszt és tapasztalat c. rovatban pedig egy ennél ismertebb gép felhasználói tapasztalatait ismerhetik meg, hisz a Horsch méltán népszerű Pronto 4 DC pneumatikus vetőgépe került nagyító alá.

Friss érdekesség lapunkban, hogy egy vadonatúj rovatban (GÉPmax-portré) minden hónapban bemutatunk egy ismert ágazati szereplőt, rövid, nemcsak a szakmát érintő kérdésekkel-válaszokkal. A 12. oldalon található cikkben először Kecskeméti Sándor, a Valkon Kft. cégvezetője mutatkozik be, s bár nagyon sok ötletünk és kiszemeltünk van a következő hónapokra, ha a kedves olvasók különösen kíváncsiak valakire, a neveket az [email protected] címen jelezhetik szerkesztőségünknek, és a javaslataikat igyekszünk beépíteni a következő számainkba.

Reméljük, hogy friss újságunkban sok érdekes és hasznos információt találnak! Hasznos időtöltést és sikeres szezonkezdést kívánunk!

Üdvözlettel:Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK