fbpx

A vezető innovációs szerepet tűzte ki céljának a CNH

Írta: Farkas Imre - 2022 február 27.

A CNH Industrial új üzleti stratégiát mutatott be a következő évekre Floridában (USA). A gyártó úttörő szerepet szeretne vállalni az innováció terén.

A CNH Industrial, (többek között a Case IH, a New Holland és a Steyr márkák anyavállalata) új vállalati stratégiát mutatott be a befektetőknek és a részvényeseknek a 2022-es Capital Markets Day 2022 rendezvényen a floridai Miamiban. A CNH Industrial ” Breaking New Ground ” -nak nevezi a tervet, amely a gyártó szerint kifejezi a motivációt az innováció terén, és a szlogen a jobb megoldások, illetve áttörést jelentő ötletek folyamatos keresését jelezné. A csoport vezérigazgatója, Scott Wine többször is megemlíti a Raven Industries és a Monarch legutóbbi felvásárlását, mint példák. A Raven felvásárlása a CNH Industrial történetének legnagyobb akvizíciója, több mint 1,85 milliárd dolláros költséggel. Scott Wine szerint a cégcsoport a következő években elsősorban organikus növekedést szeretne tapasztalni, miközben akvizíciós lehetőségeket is keres. A cél az, hogy 2024-re az éves forgalmat 17,6-ra 19,3 milliárd euróra növeljék. Jelzésként elmondható, hogy 2021-ben az éves forgalom 15,7 milliárd euró. Ugyanebben az időszakban az adózás előtti eredmény 9,9%-ról 12%-ról 13%-ra emelkedett. A vezérigazgató tájékoztatása szerint az éves forgalom 76 százaléka az agrárágazatból, 16 százaléka az építőiparból és 8 százaléka a pénzügyi szolgáltatásokból származik.

Capital Markets Day 2022
A floridai Capital Markets Day 2022 rendezvényen mutatta be a CNH az új stratégiát az ipari befektetőknek és a részvényeseknek – fotó: https://media.cnhindustrial.com/

Derek Nielson, a CNH Industrial mezőgazdasági elnöke az új stratégia legkonkrétabb értelmezését mutatta be az előadása során. Nielson elmondta, hogy tavaly 40 új terméket dobtak piacra, például egy metántraktort és egy megújult traktorsorozatot. Derek Nielson szerint pedig a 2022-től 2024-ig tartó időszakra már 150 új bevezetést terveznek különböző terméktípusokon. Vázlatosan bemutatta, hogy mely szegmensekben történik a frissítés. Feltűnő, hogy például 2024 elején a jelenlegi metántraktornál nagyobb traktorszegmensben várható az alternatív üzemanyag megjelenése. Prezentációjában számos nagy horderejű automatizálási rendszerről is tájékoztatta a sajtót, az ipari partnereiket és a befektetőket. Idén a traktorszegmensben 140-180 LE, illetve a 180-250 LE teljesítmény kategóriában tervezik a megújulást.