fbpx

Az első önjáró permetezőgép a Lemkentől

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 24.

LEMKEN NOVA 14

www.lemken.com

Egy járószerkezet-gyártóval 2017-ben megkötött stratégiai partnerség alapján a Lemken bemutatta első önjáró permetezőgépét az Agritechnica kiállításon – a Brilliant akkoriban csak prototípus volt. A Nova 14 permetezőgép 4800 és 7200 l tartályméretekkel, valamint 24 és 39 m közötti keretszélességgel kapható. A teleszkópos kormányzott tengelyek 1,80 és 2,30 m közötti nyomtávot tesznek lehetővé, szükség esetén hidraulikus beállítással. A hasmagasság 1,20 méterig terjedhet. Késői kezeléseknél vagy magasra nőtt kultúrák esetén a járószerkezethez 1,60 m-ig magasító rész rendelhető. Mindkét tengely egyedi kerékfelfüggesztéssel és hidropneumatikus rugózással rendelkezik.

Az alumínium kerethez az AdaptiveBalancingControl rendszer (röviden az ABC) áll rendelkezésre, automatikus proaktív irányítással. Az öt távolságérzékelőnek köszönhetően a szórókeretegységek gyorsan alkalmazkodhatnak a célterülethez. A szórókeretben egyedi fúvókavezérléssel ellátott keringetővezeték található. A vegyszerbemosó 55 literes, a frissvíztartály 660 literes. A töltöttségi szinttől függő kapcsolóval elektromosan vezérelt injektor-keverő berendezés mindig homogén állapotban tartja a tartályban lévő keveréket.

A vezetőfülkéhez kérésre 4. kategóriás háromlépcsős levegőszűrő rendszer is kapható. Az alapfelszereltség része a klímaberendezés és a légrugós ülés, valamint egy multifunkciós kar szabadon hozzárendelhető gombokkal. A vezérlés és az ellenőrzés a MegaSpray program segítségével a CCI800 vagy a CCI1200 terminálon történik. A szakaszoláson és a kiszórt mennyiség vezérlésén kívül ez magában foglal egy GPS-kormányzási rendszert, valamint egy megbízáskezelést is. Az agrirouter átveszi a gyártók közötti dokumentációt.

CÍMKÉK lemkenpermetező