fbpx

Mechanikus gyomirtás, sorközművelés

Írta: - 2023 április 19.

Innovatív és nagy teljesítményű

A holnap mezőgazdasága számos kihívással néz szembe. A cél a növénytermesztés intenzitásának optimalizálása, a lehető leghatékonyabb működés és ezzel egyidejűleg az erőforrás-takarékos munkavégzés. Különösen az engedélyezett vegyi peszticidek gyors csökkenése és a növényi alapú élelmiszerek iránti megnövekedett kereslet eredményezte azt, hogy az alternatív agronómiai stratégiák kerültek a középpontba. Az egészséges talaj, az ellenálló növények és a felelős növénytermesztés azok a komplex építőkövek, amelyre a fenntarthatóbb mezőgazdaság építhető. Itt különösen a gyomirtás alternatív formái játszanak kulcsszerepet.

A Steketee személyre szabott megoldásaival a LEMKEN könnyen használható és intelligens technológiákat kínál a mechanikus gyomirtáshoz, teret biztosítva a növények növekedéséhez:

Steketee EC-Weeder
Steketee EC-Steer
SprayHub és SprayKit

A profilkeret, ahol az elemek szorító csatlakozásokkal vannak a profilkeretre rögzítve. Rugalmasak a sortávolságok, és elölre és hátulra is szerelhetők fel a munkavégző tagok. A Basic-Element munkavégző kocsik kompakt megoldást tesznek lehetővé 15 és 50 cm közötti sortávolságok és 70 cm-es keretmagasságig, a paralelogramma mélységhatároló kerékkel. Egyszerű mélységbeállítás orsóval, valamint állítható alátámasztó nyomás húzórugókkal történő állítása. Combi-Element munkavégző kocsik – az univerzális megoldás 20 és 80 cm közötti sortávolságokhoz és 70 cm-es keretmagassághoz. Paralelogramma mélységhatároló kerékkel és egyszerű mélységbeállítás orsóval és skálával. Opcionális hidraulikus nyomásellátás és hidraulikus kiemelés.
A mai trendeknek megfelelően rendelhető Section Control,a Combi-Element kiemelése ISOBUS-szal, tetszőleges ISOBUS kezelőterminállal vagy kézzel, az IC-Light kezelőterminállal, így ha újra ráhajtok a már megmunkált területekre, a művelőkocsik automatikusan hidraulikusan kiemelésre kerülnek.
A gép vezérléséről egy IC-Light kezelőterminál gondoskodik, ami lehetővé teszi a távoli elérést, hogy a szervizelés céljából a gyári szakemberek belépjenek a gép vezérlőegységébe akár otthonról.
A párhuzamos csúszókeret kézi kormányzással vagy IC-Light kameravezérléssel történő vezérlés esetén a függetleníti a kormánymozgásokat a traktor és a kultivátor között, így  nyugodt és precíz a kormányzás a csekély erőátvitelnek köszönhetően.

IC-Light kameravezérlés: 1-5 növénysor felismerése és az RGB színspektrum zöld árnyalatainak felismerése. Vágás akár 2 cm-re a kultúrnövénytől, max. 15 km/h menetsebességgel. LED-es munkalámpák a látótér megvilágításához az IC fénykamerához nagy pontosságú éjszakai munkavégzéshez.