fbpx

Jobb talaj, több termés – itt a Kubotával hajtott robot

Írta: Szerkesztőség - 2021 január 24.

A gazda akár magára is hagyhatja a Robotti automatáját: a könnyű robot-traktor megkíméli a talajt, és jobb hektáronkénti hozamot csinálhat.

 

robot

agrointelli.com

 

Automata munkagépet dob piacra egy dán fejlesztő: a Kubota dízelmotorokkal működő Robotti a megszokott hárompont-felfüggesztőművel és TLT-vel van felszerelve, vagyis felszerelhető szabványos munkagépekkel az egész szezonra. Az RTK-GPS-rendszer vezérelte gép súlyeloszlása egyenletes mind a 4 keréken, így nincs szükség súlykompenzációra – a munkagép haladása, munkája pontos. De nemcsak az: a CE-jelölésű robot biztonságos az emberre, növényre és más értékekre, a gazda nyugodtan ráhagyhatja a terepmunkát, sőt, ha akarja, a felszerelt kamerákkal élőben is figyelheti a munkáját, haladását.

 

robot

agrointelli.com

 

Miután a Robotti súlya kevesebb mint fele a konkurenseiének, jelentős hozzájárulást adhat a talajtömörödés, a talaj szerkezeti károsodásának csökkentéséhez. Ezzel közvetve az üzemanyag-használat és a magasabb hektáronkénti terméshozamot révén nagyobb jövedelmezőséghez juttathatja a gazdaságot. A gyártó szerint a permetezőként is használható robot előnye, hogy a gém magassága mindig azonos.