fbpx

Talajművelő gépeiktől piroslott az AGROmashEXPO

Írta: Kristóf Imre - 2022 február 17. -Hirdetés

30 éve családi vállalkozásként indult, mára több mint 130 féle talajművelő eszközt gyártanak. A magyar tulajdonú Metalwolf Kft. bemutatta újdonságait az AGROmashEXPO-n.

A Metalwolf Kft., a jellegzetes piros színű, saját gyártású mezőgazdasági talajművelő eszközei közül mutatott be ízelítőt a nemzetközi gépkiállításon. A magyar tulajdonú vállalkozás által gyártott, közel 130 féle géptípus közül a nagyközönség megnézhette a 3,4 m-es munkaszélességű, ékgyűrűs hengerrel szerelt V-tárcsát; a 2,5 m-es munkaszélességű szánóföldi kultivátort; egy 3,6 m-es munkaszélességű, függesztett, magágykészítő kombinátort és egy 3 késes, tömörítőhengerrel szerelt mélylazítót. A bemutatott eszközök között egy, a gazdák által kért új fejlesztés is szerepelt. Az 5,4 méteres munkaszélességű, rugós simítólapokkal, prizmaprofilos elemekkel szerelt csillaggyűrűs hengert, kifejezetten a nehézművelésű, kötött talajokra fejlesztették ki.

Metalwolf csillaggyűrűs henger, simító lapokkal
Metalwolf csillaggyűrűs henger, simító lapokkal (Fotó: Horizont Média, Kristóf Imre)

Már több mint 30 éve a gazdák szolgálatában

– 1991-ben alakítottuk meg a családi vállalkozásunkat, 12 fővel kezdtünk bele a munkába. Ekkor még acélszerkezeteket gyártottunk, majd 1993-ban Hollandiában megismertünk egy családi vállalkozást, ahol traktorokat és különféle mezőgazdasági munkagépeket újítottak fel. Innen jött az ötlet, és 1993-ban elkezdtük a mezőgazdasági talajművelő gépek gyártását – eleveníti fel a cégük alapításának kezdetét Farkas Csaba, a Metalwolf Kft. ügyvezetője. – Burgonyaszedőgépekkel kezdtünk, majd kombinátorokat és tárcsás boronákat gyártottunk a hazai piacra, elsősorban kisgazdaságoknak. Cégünk folyamatosan növekedett, ma már a géderlaki, saját tulajdonú székhelyünkön közel 30 ember dolgozik, 130 féle mezőgazdasági talajművelőgépet gyártunk és forgalmazunk a gazdák számára.

Farkas Csaba, a Metalwolf Kft. ügyvezetője
Farkas Csaba, a Metalwolf Kft. ügyvezetője (Fotó: Horizont Média, Békési István)

Ami nincs, azt legyártják

A Metalwolf-nál nem ismernek lehetetlent. Évről évre bővülő termékkörrel állnak a vevőik és az érdeklődők rendelkezésére, és nem csak géptípusban, hanem munkaszélességben is folyamatosan bővítik a kínálatukat. Ám ha valaki olyan eszközt szeretne, ami nem szerepel a kínálatukban, vagy a meglévőkön szeretnének módosítani, az igényeknek megfelelően megtervezik, és legyártják a kívánt eszközt. A Metalwolf termékei a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelnek. Minden gépükre garanciát és hosszú időn keresztül alkatrészutánpótlást és szervizt is vállalnak. Legfőbb vásárlóik a kis és közepes gazdálkodók, köreikben a legnépszerűbbek a Metalwolf eszközök.

– Büszkék vagyunk arra, hogy rengeteg visszatérő vásárlónk van, számunkra fontos, hogy a bizalom töretlen maradjon! Az értékesítésünk részben az országszerte megtalálható viszonteladóinkon keresztül történik, de mi is szívesen kiszolgáljuk ügyfeleinket Géderlakon, a székhelyünkön. Várjuk tisztelt vevőink megkeresését írásban vagy személyesen – tette hozzá Farkas Csaba, a Metalwolf Kft. ügyvezetője.

Szerző: Kristóf Imre