fbpx

LEMKEN iQblue connect

Írta: - 2023 március 22. -Hirdetés

Intelligenssé teszi az ekéket és a grubbereket

ISOBUS az analóg gépeknél 

Legyen szó új vagy már meglévő gépről – a Lemken iQblue connect rendszere okosabbá és pontosabbá teszi munkagépét. Segítségével a munkagép folyamatosan optimalizálja a saját teljesítményét. Ez tehermentesíti a járművezetőt, és jelentősen növeli az egész gépkapcsolat hatékonyságát. A vezérlés könnyen telepíthető, és egy új gép vásárlásához képest költséghatékony alternatívát jelent a meglévő gép új funkciókkal történő korszerűsítésére. Az iQblue connect továbbá lehetővé teszi a teljes körű és automatikus adatkezelést a gép adatainak dokumentációba történő integrálásával. Az iQblue connect vezérlés hordozható, és az eszközspecifikus érzékelőkészletekkel rugalmasan kiterjeszthető más alkalmazásokra is.

Az ISOBUS-szabványos Tractor-Implement-Management (TIM) segítségével a munkagép hozzáférhet a traktorhoz, és önállóan vezérli az olyan funkciókat, mint a menetsebesség, a kormányzás, a kardántengely fordulatszáma vagy a hátsó hidraulika emelési magassága. Az iQblue connect esetében az eke vagy a félig függesztett grubber a TIM-en keresztül vezérli a traktor vezérlőszelepét, hogy a gép beállításait az előirányzott értékekhez igazítsa.

Az automatikus folyamatok kiváltják a fárasztó és ismétlődő feladatok kézi vezérlését. Ez pedig megkönnyíti, valamint pontosabbá és hatékonyabbá teszi a munkát.

Ha szeretné megtudni, hogy a traktorja rendelkezik-e TIM-rendszerrel, és így kihasználhatja annak számos előnyét, tekintse meg a táblázatot, vagy látogasson el a következő weboldalra: www.aef-isobus-database.org/isobusdb/login.jsf.

Ekéknél GPS munkaszélesség-vezérlés az iQblue connect segítségével

A vezérlés kiszámítja az eke optimális munkaszélességét,és vezérlőparancsokat ad a traktornak.A traktor vezérlőegységei ezután automatikusan működésbe lépnek a gép beállításainak módosítása érdekében.

Érzékelőkészlet

Könnyen felszerelhető utólagosan is, és méri az eke aktuális munkaszélességét. Minden hidraulikus munkaszélességű munkahengerrel ellátott, függesztett és félig függesztett ekéhez, munkaszélesség állításhoz alkalmas.

Ütős érvek a szántásra vonatkozóan:

• nyílegyenes barázda,

• tökéletes magágykészítés,

• kényelmes és pontos nyomkövetés,

• optimálisan felszántott szántóföld-sarkok,

• kevesebb fordulási művelet,

• szántás a célkontúron.

Szántóföldi kultivátoroknál (grubbereknél) a munkaszélesség-vezérlés az iQblue connect segítségével:

A vezérlés összehasonlítja az aktuális munkamélységet a talajművelési térképpel. Amint eltérés jelentkezik, a traktor vezérlőegységei automatikusan működésbe lépnek a gép beállításainak módosítása érdekében.Az emelőszerkezet valós idejű beállítása a készülékegyenletes munkamélységének és beigazításának biztosítása érdekében működik. Itt az érzékelőkészlet könnyen felszerelhető utólag is, és méri a grubber aktuális munkamélységét. Minden félig függesztett,hidraulikusan állítható munkamélységű grubberhez felszerelhető.

Ütős érvek a kultiválásra vonatkozóan:

• pontos munkamélység-beállítás,

• üzemanyag-megtakarítás a részterület-specifikus

munkamélység-beállításnak köszönhetően,

• a talajművelési mélység részterület-specifikus beállítása,

• olyan sekély, amennyire csak lehetséges, de olyan mély,

amennyire szükséges,

• optimalizált üzemanyag-fogyasztás