fbpx

A Quicke bemutatja új vezérlőrendszerét

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 10.

Az idei Agritechnicán a Quicke standján minden vadonatúj szeleptömb, joystick és hidraulika gyorscsatlakozó megtekinthető volt. A kínálat a nagyon egyszerű és költséghatékony mechanikus QM-command vezérlőtől az ergonomikus kialakítású, új, elektronikus QE-commandig terjed.

A QCS a cég saját fejlesztése, a fő szempont a teljesítmény, a tartósság és az egyszerű használhatóság volt. A QE-command egy új elektronikus vezérlés, amely ergonomikus kialakítású, és alapból minden rakodó funkciót tartalmaz. A kényelmesen kezelhető kezelőelemek a háromszekciós szeleppel kombinálva független és proporcionális „Live3” 3. funkciós működtetést biztosít. A Q-companion súlymérő rendszer integrálható a QE-command joystickba, ahol a görgetőtárcsával egyszerű és kényelmes a menüválasztás. A QE-command és Q-companion kombinációja révén a gépkezelő a mellékelt színes kijelzőn keresztül könnyedén elvégezhet minden beállítást és parancskiadást. A kombináció lehetőséget biztosít a jövőbeli szoftverfrissítésekre is, ami segít majd az ismétlődő munkaműveleteknél, az emelési limitek és további funkciók beállításánál.

A mechanikus QM-command joystick a vevő igényei szerint többféle markolattal, illetve tetszőleges számú elektrohidraulikus opcióval kapható. Szükségtelenné válnak a nehezen megtalálható külső kapcsolók és gombok. A QC4 és QC6 hidraulika gyorscsatlakozók 4 vagy 6 vezetékes változatban, beépített elektromos csatlakozóval rendelhetők. A kapcsolók méretét ½ collal megnöveltük az alacsonyabb veszteség, a rövidebb ciklusidő és az üzemanyagmegtakarítás érdekében. A porvédő fedél automatikusan nyílik és záródik, a csatlakozók a maximális nyomás alatt is összekapcsolhatók. Az elektrohidraulikus szelepek része a léptetőmotoros működtetőszerkezet, a lehető legjobb teljesítmény érdekében. Az alacsony nyomású regeneráció csökkenti a munkahengerek kavitációjának veszélyét.

A bemenetinyomás-kiegyenlítő segít a nyílt központú hidraulikus rendszerek terhelésfüggetlen vezérlésében. – Ez az első rakodóvezérlő rendszer, amit teljesen mi fejlesztettünk ki, és mondhatom, büszkék vagyunk az eredményre – nyilatkozta Fredrik Haldammen, az Ålö termékmenedzsere. – Nagyon jó teljesítményű, tartós termékegyüttest alkottunk, és nagyon széles a skála a legegyszerűbb és a legkifinomultabb modellek között. A mechanikus, minden gombot és kapcsolót tartalmazó joystick kézre állóbb és kényelmesebb. Az elektronikus joystick is nagyon ergonomikus, a rakodó mozgása nagyszerűen irányítható vele. A Q-sorozat tervezésekor nagyon nagy figyelmet szenteltünk annak, hogy csökkentsük a rendszerben a nyomásesést; az új hidraulika gyorscsatlakozók révén a nagy hidraulikus teljesítményű traktorokon gyorsabb az emelési ciklus. A tervezéskor a tartósság és az egyszerű kezelhetőség volt a legfontosabb, de azért ügyeltünk az innovációra is. Az elektronikus joystick és a Q-companion kombinációját választó ügyfelek a közeljövőben már élvezhetik az aktív és alkalmazásokon alapuló szoftverfunkciókat is. A célunk az, hogy a gépkezelőnek minél kevésbé legyen fárasztó a munka; a kényelem nagyban növeli majd a hatékonyságot. Ennek az útnak jelenleg még csak az elején járunk.