fbpx

A Quicke bemutatja a frissített Q-Companiont, ami egyszerűsíti a gazdálkodást és az anyagkezelést

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 19.

A termelők a Q-Companiont megjelenése óta világszerte szállítmányok súlymérésére használják ennek minden előnyével, valamint nyomon követhetik a rakodóval végzett munkáikat. Most a Quicke bemutatja a Q-Companion legújabb változatát, amely több választható nyelvvel, jobb színhatással és Bluetooth® kapcsolattal rendelkezik, és amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a mérési eredményeket könnyedén exportálja a Q-Companion-ről egy felhő alapú szolgáltatásba, amelyhez később számítógépén vagy táblagépén is hozzáférhet.

A Q-Companion 2017-ben került először a nyilvánosság elé, és elégítette ki a gazdálkodó közösség igényeit az „all-in-one” megoldású digitális rakodóval. Annak köszönhetően, hogy lehetővé teszi a súlymérést a teher rakodása közben, és automatikusan nyomon követi a rakodó által végzett munkát, teljesíti a Quicke ígéretét arra vonatkozóan, hogy nem nehezebbé, hanem hatékonyabbá és okosabbá teszi a munkavégzést.

A Quicke most bemutatja a Q-Companion új változatát, amelynek új funkciói segítségével az eszköz még felhasználóbarátabb lett. Több nyelvvel bővítették, sokkal informatívabbá vált, és a felhasználóbarát kijelző jobb színhatással rendelkezik. A Bluetooth®-kapcsolat pedig lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy könnyedén exportálja a mérési eredményeket a Q-Companion-ről egy felhő alapú szolgáltatásba, amelyhez később számítógépén vagy táblagépén is hozzáférhet. A Q-Companion kezelői felületén 10 helyett akár 30 különböző munkaeszköz beállításai is tárolhatók, és mostantól több felhasználói fiókot is létre lehet hozni, így több ember is használhatja ugyanazt az egységet, és elmentheti adatait a különálló felhasználói fiókokba.

Ezenkívül a felhasználó aktiválhatja a hangjelzéses értesítést, amikor a magasság vagy a szög beállítási pontokat használja, így a kijelző hangjelzést ad, ha elérte a kívánt értéket. A gépkezelő hallani fogja – és nem kell a kijelzőt néznie –, hogy a kanál mikor van vízszintben, illetve ha a raklapvilla elérte egy raktári polc magasságát.

A Q-Companion fejlesztése természetes lépés volt a gazdálkodás előrehaladásában, és megpróbálta világszerte kielégíteni a gazdálkodók növekvő igényeit.

„Szerettünk volna megoldást nyújtani a lehető legtöbb felmerülő nehézségre, és ennek eredménye a Q-Companion lett. Szinte csak pozitív visszajelzést kaptunk a felhasználóktól, ami megadta nekünk a motivációt ahhoz, hogy folytassuk a fejlesztést, és a lehető legjobb és leghatékonyabb eszközt hozzuk létre. Az új jellemzők és funkciók még inkább a problémamegoldásra és felhasználóbarát kivitelre fókuszálnak, és biztos vagyok benne, hogy az emberek mindezt nagyon hasznosnak fogják találni” – mondja Fredrik Haldammen, az Ålö termékmenedzsere.

A Q-Companion új és régi funkciói segítségével a gépkezelő képes megállapítani a rakodó helyzetét, szögét és mozgását a Q-Companion kijelzőjéről, amely a traktor vezetőfülkéjében kapott helyet. A kijelzőre tekintve tudni fogják, mennyi emelőerő maradt még, és mennyi súlyt emeltek már fel. Az új okos digitális rendszer segítségével a kezelő azt is tudni fogja, hogy mikor jön el a karbantartás vagy a kenés ideje.

Az okostelefon-alkalmazással és a felhőszolgáltatással együtt a Q-Companion olyan, mint egy intelligens multitasking kolléga, nem pedig egy társ, ahogy azt a neve is sugallja. Az iOS- és az Android-okostelefon-alkalmazás lényegében egy olyan anyagkezelő rendszer, amely a bejövő adatokon és rakodó által végzett munkával kapcsolatos információkon alapszik. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék az egyes táblák hozamát, dokumentálják a trágyával végzett munkákat és még számos egyéb tevékenységet. Figyelembe véve mindazt, amire egy modern gazdának szüksége van, a legtöbb esetben a Q-Companion a megoldás.