fbpx

A Solis és a Goldoni termékkínálata is tovább szélesedik

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 19.

Az Odisys Bt. ügyvezetője, Hernek Zoltán régóta jól ismert szereplője a hazai gépforgalmazásnak – év végi beszélgetésünk során elsősorban az általuk kínált újdonságokat, valamint a szezonnyitó szakkiállításon bemutatásra szánt termékeiket tekintettük át.

– A közelmúltban egy „házi” gyakorlati bemutatón is megismerhették a főbb gépeket a látogatók. Milyen tapasztalatai voltak a rendezvénnyel kapcsolatban?

– Mivel az idei évben egyértelműen a Solis traktorok voltak cégünk slágertermékei, így a rendezvény gerincét ezek bemutatása adta. Emellett természetesen a Goldoni traktorokról sem feledkeztünk el, a bemutatott munkagépek pedig a Nobili és Sipma szár- és nyesedékzúzók, illetve talajmarók voltak. A szokásoshoz képest is jó volt az érdeklődés, sokan eljöttek, hogy működés közben is megismerhessék az általunk forgalmazott gépeket. A látogatók száma és összetétele is jól reprezentálta, milyen széles vevőkört tudunk termékeinkkel kiszolgálni, és érződött, hogy a 2019-es jogszabályváltozások miatt átalakuló hazai gépválasztékban mindenki keresi a megfelelő alternatívákat.

– Ezek a változások mennyiben érintik az önök által forgalmazott traktorokat?

– A Solis teljes modellsora forgalomba helyezhető, megfelel a legújabb műszaki, károsanyag-kibocsátási és biztonságtechnikai követelményeknek, és emellett kiváló ár-értékaránnyal szolgálják a gazdák érdekeit. Fontos információ, hogy a gyár várhatóan jövőre sem emel árat.

– Vannak-e újdonságok a Solis modellek között?

– Igen, jövőre kibővül a választék. A 20-as és 26-os modellek közé egy 22 lóerős traktor fog belépni, amely saját, 1150 cm3-es, háromhengeres, vízhűtéses gyári motorral szerelt. Ugyanaz a váltó lesz benne, mint a Solis 26-osokban. Az év vége felé várhatóan kiegészül a kínálat további új, 30-45 lóerő teljesítménnyel bíró traktorokkal, amelyeket már nagyon várunk, mert jól egészítik ki az eddigi kínálatot. Ezek irányváltós, 12×12 sebességes, vízhűtéses motorral rendelkező gépek lesznek.

Ezenkívül az 50-es modell megújul majd, új, korszerű dizájnnal rendelkező, rendkívül csöndes kabinnal látják el. Ez azért fontos, mert eddig csak utólag tudtunk az 50-esre kabint szerelni, most már így gyári kivitelben is rendelkezésre áll. A Solisnál újra elérhető lesz a 75-ös és 90-es CRDI szűkített nyomtávú traktor is, 140 cm külső szélességű méretben. Ezek az újdonságok, de a meglévő kínálatból is érdemes felhívni a figyelmet a 75 CRD-re, ami egy normál szántóföldi kisegítőtraktor, 4100 cm3-es, négyhengeres turbós motorral. A 340 Nm nyomaték ebben a kategóriában nagyon jelentősnek számít.

– A Goldoni traktoroknál milyen fejlesztésekről lehet beszámolni?

– Érdekes, hogy tapasztalataink szerint szezonálisan idén nagyon eltértek az igények, és a tavaszi időszakban inkább a Goldonira volt jelentősebb kereslet, tavasz után már inkább a Solis gyártmányok iránt érdeklődtek. Ha az éves forgalmat nézzük, gyakorlatilag kiegyensúlyozott a két termék között az arány, és alapvetően más felhasználói kört célzunk meg velük. A Goldoni egy erősen specializált traktor 20 és 110 LE között, amelyet nemcsak a régi ügyfelek kerestek idén, hanem sok új partnerünk is mellette tette le a voksát. A gyárat a közelmúltban egy befektetőcsoport megvásárolta, így hamarosan új modellválasztékkal lépnek majd piacra. A termékkörben az EU-s követelményeknek teljeskörűen megfelelő típusok maradnak meg, és ezek egészülnek ki újakkal is. A színe ugyan más lesz majd a Goldoni traktoroknak, de a sokak által kedvelt minőségű és ár-értékarányú gépek a jövőben is a gazdák rendelkezésére állnak.

– Az AGROmashEXPO szakkiállítás állandó szereplői. Mivel várják januárban a látogatókat?

– A Solis kínálatából például a 26-os, hidrosztatikus hajtású változattal debütálunk, de az érdeklődők a Solis 75 CRD-t is megismerhetik és megvásárolhatják. A Goldoni új 90-es, 110-es kabinos és kabin nélküli változata is megtekinthető lesz. Ott lesz még a Maxter is, akciós áron pedig törzscsuklós traktorokkal is szerepelünk. Munkagépfronton a kertészeti növényvédő gépek közül a Nobili újdonságait mutatjuk be, valamint a Campagnola pneumatikus és elektromos metszőberendezéseit is akciósan lehet majd megvásárolni.