fbpx

Weidemann T 4512 kompakt teleszkópos rakodógép

Írta: Szerkesztőség - 2011 augusztus 04.

A Weidemann új fejlesztésű, rendkívül kompakt teleszkópos rakodógépe hű példája a cég közel 50 éves elkötelezettségének.  A gazdák és cégek több éve visszatérően megfogalmazódó kívánsága alapján a Weidemann egy eddig nem létező,  kompakt teleszkópos rakodógép-kategória fejlesztésébe kezdett.

A felhasználók a mindennapi munka tapasztalatait és igényeit figyelembe véve az alábbi alapvető elvárásokat fogalmazták meg:A szűk helyeken való munkavégzéshez a gép mérete ne haladja meg a csúszókormányos gépek szokásos méretét.A vezetőfülke legyen kényelmes, és biztosítson minden irányba tökéletes kilátást. A magassági határ viszont szigorúan 2 m (technológiai adottságok, ill. régebbi épületek alacsonyabb ajtó-/belmagassága miatt).A gép vezetése/kezelése legyen egyszerű és biztonságos! Az alacsony önsúly (szállítás kisteherautóval) kiemelkedő teljesítménnyel párosuljon: 1200 kg hasznos teher (raklapos áru, big-bag)  4,5 m emelési magasság (magas teherautók, negyedik sor körbála).      Univerzális gépként magától értetődő a teljes munkaeszköz-kompatibilitás igénye.Az üzemeltetés/karbantartás költségei az átlagosnál kisebb terhet jelentsenek!A Weidemannra jellemző magas műszaki színvonal alacsony fogyasztói árral párosuljon!   

A Weidemann T 4512 kompakt teleszkópos rakodógép jellemzőiA rakodógép főbb adatai: kanállal 4 m hossz/1,6 m szélesség/1,9 m magasság/2.600 kg tömeg/1.200 kg hasznos teher, 4,5 m magasságra/0,8 m fordulókör belső sugár.A fokozatmentes hidrosztatikus meghajtási rendszer, a négykerékkormányzás és a négykerékmeghajtás, valamint a robosztus hidak a nagyobb Weidemann gépekből lettek átültetve. A négykerékkormányzás a törzscsuklós gépekénél jóval kedvezőbb stabilitást biztosít. A rendkívüli fordulékonyság nem párosul kedvezőtlen gumikopással, mert differenciálművek egyenlítik ki a kerekek különböző forgási sebességét. A kerekek esetleges nem kívánt kipörgése pedig differenciálzárakkal akadályozható meg.A  hidrosztatikus meghajtás/elosztómű/kardánhajtás/bolygóműves hidak egysége a kategóriájában a legfinomabban szabályozható és a leghatékonyabban működő meghajtási rendszert eredményezi.A fülke, a motor és a gémszerkezet elhelyezésénél a Weidemann szintén a nagyobb gépek építési tapasztalataiból merített. A motor és a fülke egymás mellé, a két tengely közé került, a teleszkóp pedig szimmetrikusan középen lett elhelyezve. Ezzel az elrendezéssel valósítható meg a rövid géptest, a kényelmes fülke oldalsó beszállással, a tökéletes körbelátás és a gémszerkezet egyenletes, szimmetrikus terhelése.

A T 4512 valamennyi kompakt Weidemann munkaeszközzel üzemeltethető. További lehetőségként akár magasabb hidraulikateljesítmény, illetve vonóegység, hátsó hidraulikacsatlakozások, hárompont-felfüggesztés és TLT is rendelhető.A gazdaságos üzemeltetést/karbantartást az egyszerű felépítésű, de robosztus technika garantálja.A Weidemann T 4512 a kisebb gazdaságok univerzális munkaeszközeként, valamint a közepes és nagyobb cégek kiegészítő rakodógépeként minden bizonnyal a magyar piacon is sikeres lesz.Mauch / TW[m3 id="megjelent-gm" ev="2010" ho="02" honev="februári"]>