fbpx

A Weidemann új épületekkel bővül

Írta: Fodor Mihály - 2021 június 22.

Az 1960-as alapítása óta a Weidemann GmbH már többször változtatta telephelyét, hogy tovább tudjon növekedni. A hagyományos telephelyről, az észak-hesseni Diemelsee-Flechtdorfban található falusi kovácsműhelyből kiindulva a vállalat az 1970-es években a falu szélére költözött, hogy a gépek iránti megnövekedett igényt nagyobb gyártócsarnokokban elégíthesse ki.

 

Weidemann-központ
Egy nagy adminisztrációs épület, egy képzési központ és egy nagyon jól felszerelt termékfejlesztési technológiai központ az új komplexumban

 

Ezt a telephelyet később fokozatosan bővítették, mígnem 2007-ben egy újabb jelentős vállalati lépést tettek, amikor a szomszédos Korbachban egy teljesen új gyártóüzemet avattak fel, beleértve a porszórással és festéssel foglalkozó üzemet is.

 

Weidemann

 

A vállalat növekvő struktúráinak és a már 600 fölé emelkedett alkalmazotti létszámnak a befogadására a Weidemann egy teljesen új épületet terveztetett és hozott létre az alapoktól kezdve. Mostantól kezdve a vállalat minden tevékenysége a korbachi telephelyen összpontosul: egy nagy adminisztrációs épület, egy képzési központ és egy nagyon jól felszerelt termékfejlesztési technológiai központ új épületével a vállalat történetében egy újabb mérföldkő következik. Ezenkívül ugyanezen a területen egy tesztpálya és egy új kiszállítási központ építését tervezik, amelyek a közeljövőben készülnek el.

„Az egy vállalati telephelyre való összpontosítás fizikai közelséget és nagyobb hatékonyságot biztosít számunkra a munkafolyamatokban. Az új épület modern irodaterületeivel és a legújabb médiatechnológiával új távlatokat nyit számunkra a csapatközpontú együttműködésben. Mi a Weidemannnál nagyon örülünk ennek a fontos lépésnek és a vele járó lehetőségeknek” – mondta Bernd Apfelbeck kereskedelmi igazgató.

 

Weidemann logo