Változtatható magmennyiség külső táblatérképek alapján

A Väderstad tovább segíti a precíziós gazdálkodásban rejlő előnyök kihasználását, ezért új alkalmazást mutat be a pneumatikus Rapid vetőgépeken. A gabonavetőgépek ezután képesek lesznek arra, hogy harmadik fél által szolgáltatott táblatérképezés alapján változtatható magmennyisséggel vessenek.

„A Väderstad tisztában van azzal, hogy megnövekedett igény mutatkozik a változtatható mag- és műtrágyamennyiséggel történő vetésre. Számos vállalat kínálja talaj- és táblatérképezési szolgáltatásait. Felismertük, hogy a termelők érdekében lehetővé kell tennünk a Väderstad munkagépek és a szolgáltatásaikat kínáló vállalatok szoftverei közötti jobb kommunikációt", mondta Pontus Nordfeldt, a Väderstad felelős szakembere:

„Ezidág a GPS-vezérelt, automatikusan változó magmennyiséggel történő vetés alapját az ISOBUS Task Control funkció adta. Az új kommunikációs protokoll, az ún. Väderstad Universal Control segítségével a termelők a térképező vállalatok nyújtotta adatokra építve végezhetik a vetést. Ez például lehetővé teszi, hogy a Väderstad vetőgépei külső táblatérképek alapján dolgozzanak."

A megfelelő kommunikáció érdekében a harmadik fél vezeték nélküli adatátvitelen keresztül kapcsolódik a vetőgép gateway-éhez. A kommunikációs protokoll segítségével a harmadik fél vezérlési információkat ad a kijuttatandó mag- és műtrágyamennyiségre vonatkozóan, attól függően, hogy a vetőgép éppen a tábla melyik részében tartózkodik.

A Väderstad Universal Control alkalmazás a pneumatikus Rapid A 400-800S, valamint a Rapid A 600-800C/J vetőgépekre érhető el. Az első kompatibilis táblatérkép szolgálatatások az iSOYL (SOYL), valamint a ControlMaster (Dataväxt).

 

no