fbpx

Értékesített Axiál-gépek és fejlesztések

Írta: Fodor Mihály - 2019 február 08.

Az AgrárgépShow szakkiállításon tartott Axiál-sajtótájékoztatón Pintér Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezetője vázolta, hogy jó évet zárt a magyar mezőgépforgalom, hozzávetőleg 166 milliárd forinttal.

Az AXIÁL Kft. nettó árbevétele idén is rekordot döntött, ehhez 23,9%-os mértékben járult hozzá az Alkatrészüzletág, 21,2%-os mértékben a hagyományos gépüzletág, 16,7%-ban a CLAAS Gépüzletág, 6,1%-ban a Használtgép-üzletág, 5%-ban az Építő- és anyagmozgató Gépüzletág. A nettó forgalom 3,2%-át tette ki a beépített alkatrész és 2,3%-át a szó szoros értelmében a szerviztevékenység, valamint 2,6% volt az egyéb tevékenyégből származó árbevétel.

Az AXIÁL Kft. 2012 és 2019 között összesen 6,1 milliárd forintot fordított telephelyfejlesztésre. Ez a nagyszabású beruházási program tette lehetővé, hogy most már négy telephelyen, Baja, Üllő, Szolnok és Csorna központokban jól felszerelt oktatótermekkel és az AXIÁL Kft. 19 telephelyen összesen mintegy 15.000 négyzetméter fedett szervizműhelykapacitással állnak partnereik rendelkezésére.

Az ügyvezető röviden bemutatta az AgrárgépShow termékpályázatán díjazott axiálos gépeket. Gépesítés kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott a CLAAS TUCANO 450 kombájnt, a szintén Gépesítés kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat kapott a Fendt 900 Vario MT gumihevederes traktorszériát, a Horsch Leeb 4 AX vontatott szántóföldi permetezőgépet, és a Berthoud Vantage vontatott szántóföldi permetezőgépet is. Pintér Zsolt azt is elmondta, hogy felállt az a csapat, amely a DeLaval termékek forgalmazását, alkatrészellátását és szervizelését menedzseli a jövőben az AXIÁL-tól már jól megszokott magas színvonalon.