fbpx

MANITOU MLT 625-75H, egy új „szuperkompakt” mezőgazdasági rakodó

Írta: Szerkesztőség - 2011 június 10.

A Manitou több mint 20 éve a teleszkópos mezőgazdasági rakodók specialistája, de folyamatosan azon dolgozik, hogy megfeleljen a mezőgazdasági szereplők igényeinek, kívánalmainak. A sorozat legújabb tagja, az MLT 625-75H, amely egyesíti magában a kompakt felépítést, a teljesítményt, a kényelmet és a legmodernebb technológiát.
Rendkívül kompakt méreteinek (a magasság 2 méternél, a szélesség 1,82 méternél kisebb) köszönhetően az MLT 625-75H még a legkisebb épületekbe legszűkebb helyekre is befér és kis fordulósugarának köszönhetően, jól tud manőverezni még a legmegközelíthetetlenebb helyeken (állattartás, betakarítás, rakodás, stb.).
A 18″-os mezőgazdasági abroncsokkal felszerelt rakodó hasmagasságát 38 cm-re növelték, így nehéz talajviszonyok között is jól boldogul.
Hidraulikus fogaskerék-szivattyújának 90 l/235 bar a teljesítménye. Névleges teljesítménye 2,5 tonna, emelési magassága 5,9 méter, a motor négyhengeres, 3,3 literes Kubota Turbo 75 CV (54.5 kW) teljesítménnyel.
Panoráma kilátással rendelkező vezetőfülkéjében a digitális kijelzőkkel ellátott műszerfalon megtalálhatók a legfontosabb információk (munkaóra-számláló, sebesség, sebességváltó szabályozó, stb.)
– A multifunkciós JSM® karnak köszönhetően a gép irányítása intuitív és egyszerű.
– A fülke a motortér szigetelésének köszönhetően csendes.
Az MLT 625-75H tervezésénél alapvető cél volt, hogy minden kívánalomnak eleget tegyenek, így a kényelem és az esztétika is fontos szerepet játszott. Kétféle kidolgozásban kapható (Classic és Premium), így mindenki ki tudja választani az igényeinek megfelelőt.
A Manitou mindent megtesz annak érdekében, hogy gépei biztonságosak legyenek, figyelembe veszi a gépek élettartamát és az ágazatban kezelt anyagokat. Az MLT 625 75 H például kifejezetten mezőgazdasági célokra készült.
A gépek még megbízhatóbbak és biztonságosabbak, stabilak, teljesítik az EN 15000 szabványt (az érzékelőt az ülésbe építették be), a fülke pedig mind a ROPS, mind a FOPS* előírásoknak megfelel.
(*ROPS: borulásgátló szerkezet, *FOPS: lehulló tárgyak elleni védőszerkezet.)