fbpx

Vadonatúj nagy teljesítményű kombájnok a Massey Fergusontól

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 17.

A 2014-es szezonban bemutatkozó új MF Delta (9380/AL) és MF Centora (MF7380/AL, 7382/AL) gépekkel a Massey Ferguson teljesen megújítja termékkínálatát a legmagasabb teljesítmény kategóriákban. A hagyományosan magas minőség mellett még hatékonyabb technológiákat épít a gyártó gépeibe. A legnagyobb MF kombájnokat a nagygazdaságokba, valamint bérvállalkozóknak ajánlja a gyártó alacsony üzemelési költségek és hatékony munkavégzésük végett.

Az új Delta és Centora kombájnok az elsők, amik teljesítik a legszigorúbb „Stage IV/Tier 4 final” környezetvédelmi előírásokat. Az MF a traktortechnológia után a betakarítás technológiában is a világon az első, aki teljesíti ezeket az értékeket SCR rendszer használatával. Azonban a rendszer nem követel kompromisszumot sem teljesítmény sem üzemanyag-felhasználás terén. A kombájnok erejéről hat és héthengeres AGCO POWER (SISU) motorok gondoskodnak 4 szelepes technológiával, amellyel a maximális teljesítmény 379 LE (MF Centora 7380/AL), 404 LE (MF Centora 7382/AL) vagy akár 496 LE (MF Delta 9380/AL) is lehet.

Az új generációs Delta és Centora meggyőző felszereltséggel rendelkezik, amely tökéletesíti az MF kombájnok kényelmét és a hagyományosan kiváló szemtisztaságot. A magtartály megnövekedett: 12.500 liter a nagyobb, 7382 Centora és 9380 Delta esetében, valamint 10.500 liter a kisebb Centora (7380) és minden AutoLevel gép (automatikus szintkiegyenlítés) esetében. A nagyobb motorteljesítmény, valamint a megnövekedett tárolókapacitás lehetővé teszi a nagyobb beáramló terménymennyiséget is. Ennek megfelelően új, nagyobb méretű PowerFlow szalagos vágóasztalt mutat be a MF.

Az új szalagos PowerFlow asztalok a Delta esetében 10,7 m szélességgel rendelkeznek, míg a Centora gépeknél 9,2 m a hasznos munkaterület. A nagy távolság a motolla és a behordócsiga között garantálja az elégséges helyet bármilyen magas szárú terménynek. Az aktív és folyamatos terményáramlást a PowerFlow szalagok biztosítják egészen a behordócsigáig. Az egyenletes terményáramlás kiemelt jelentőségű a hatékony cséplés előkészítésében. Az új SuperFlow csiga a 10,7 m-es PowerFlow asztal esetében megbirkózik még a legnagyobb mennyiségű terménnyel is. 762 mm átmérőjével a legnagyobb elérhető csiga a piacon.

Repce betakarítás esetén a nagy átmérőjű és teljesítményű SuperFlow csiga révén nem szükséges felső, kiegészítő behordócsigát alkalmaznunk. A 10,7 m-es PowerFlow vágóasztal kettős recézésű Schumacher kaszaszerkezete biztosítja a maximális megbízhatóságot már az első terményérintéskor piacvezető vágási sebességével. Repce betakarításkor oldalsó elektronikus működtetésű repcekaszát lehetséges az asztalokhoz illeszteni. Ezek könnyedén felszerelhetők és már kezdődhet is az aratás időveszteség nélkül!

http://www.austrodiesel.at/hu/austro-diesel-hu.html