fbpx

MASCHIO GASPARDO váltvaforgató eke

Írta: GÉPmax - Hirdetés - 2021 május 17.

A MASCHIO GASPARDO új ekegenerációja teljesen megújult kivitelben testesíti meg az üzembiztonságot és a magas munkaminőséget. Az UNICO M legfeljebb 5 ekefejjel kapható, erőgép szempontjából a maximum 200 LE traktorteljesítményig terjedő tartományt fedi le.

 

UNICO
Az UNICO M váltvaforgató eke állítható paralelogramma rendszerrel 3–5 fejes kivitelben rendelhető

 

A szántás mindig nagyon széles körben alkalmazott művelési mód volt Európában. A talaj levegőztetése, a tarlómaradványok aláforgatása és a talaj átkeverése együttesen elősegítik a növények fejlődését, garantálva a kiváló termést. Használatával ugyanakkor nyomon követhetők olyan fontos tényezők is, mint például a talaj állapota, megfigyelhetők a gyomok, kórokozók és más rovarkártevők.

Sokoldalúság, alkalmazkodóképesség és számos hasznos opció: ezek az MASCHIO GASPARDO legfontosabb váltvaforgató ekéjének, az UNICO termékcsaládnak fő tulajdonságai. Az UNICO-t úgynevezett SMOOTH SET paralelogrammarendszerrel szerelték, amelynek célja a beállítási idők optimalizálása és a végzett munka pontosságának javítása. A paralelogrammarendszer mindig a kezelő kezdeti beállításait tartja meg az első eketesten és a gerendelyen, a további ekefejek a munkaszélesség bármilyen változásától függetlenül egy vonalban maradnak. A beállítás az újításoknak köszönhetően nagyon gyors, így a munkaidő nagyon kis része megy el erre a folyamatra. A SMOOTH SET paralelogrammarendszer lehetővé teszi a gerendelyre és az ekefejekre nehezedő feszültségek csökkentését, másrészt az előhántó beállítását akkor is, ha a gép dolgozik, a traktor pályájának megváltoztatása nélkül.

A mechanikusan állítható munkaszélességű változat (PASSO változat) egyszerű és robusztus. Az úgynevezett lépésről lépésre (step by step) rendszer lehetővé teszi a helyes konfiguráció gyors beállítását egy csap segítségével.

 

UNICO

 

NAGY SZILÁRDSÁGÚ ANYAGOK

A nagyobb sokoldalúság érdekében lehetőség van hidraulikusan állítható munkaszélességű változat igénylésére (VARIO változat) is. A folyamatos változtatható beállítás lehetővé teszi a tökéletes beállítást bármilyen talajállapotban, még a szántás közben is. Nagyon hasznos funkció, különösen a táblaszélek megmunkálásakor.

A MASCHIO GASPARDO különféle UNICO modelleket kínál, az ekefejek számát és a gerendely méretét (XS, S, M, L és XL) tekintve, akár függesztett kivitelben is, amelyek legalább 55 LE és 400 LE közötti traktorteljesítményt igényelnek (XL HD változatban).

Az új, cserélhető, rögzített ekefej lehetővé teszi a könnyű váltást a különböző típusú kapcsolatok között (II, IIIN, III és IV kat.). A moduláris vázrendszer (+1) a standard vázon lévő lemez segítségével lehetővé teszi további testek integrálását és optimalizálja a különböző teljesítményű traktorok használatát.

A felhasznált nagy szilárdságú acélok, mint a HARDOX és a STRENX biztosítják az ekék szerkezetének szilárdabbá tételét, hosszabb élettartamot és nagyobb kopásállóságot.

Az UNICO mechanikus nyírócsavaros biztonsági rendszerrel vagy NON STOP hidraulikus rendszerrel (NSH változat) van felszerelve, a traktorfülkéből állítható előterheléssel. A nyírócsavaros biztosítás használata ideális a különösen sok kővel rendelkező talajokhoz.

Ezen kívül a keret és az eketörzsek közötti csatlakozások nem hegesztettek, hanem csavarozottak, így biztosítják az erőt, a megbízhatóságot és a stabilitást még jelentős igénybevétel mellett is.

 

UNICO

 

3-5 FEJES KIVITELBEN

Az eke nagymértékben testre szabható: a gerendelyek, ekefejek, kormánylemezek stb. széles választékának köszönhetően még soha nem volt ilyen könnyű kihasználni a szántás adta lehetőségeket. Ekénktől így a legjobb munkát várhatjuk el bármilyen talajállapotban és bármilyen típusú növényi maradványban (például kukorica, búza, napraforgó).

Az UNICO M váltvaforgató eke állítható paralelogrammarendszerrel 3-5 fejes kivitelben rendelhető, 200 LE-ig terjedő traktorok használatával érdemes tervezni. Ez az eke robusztus, 120x120x10 mm-es kinyitható vázzal rendelkezik, 80×30 mm-es gerendákkal, a testek közötti távolság 95 vagy 105 cm-es, a hézag 80 cm-es (opcionálisan 87 cm-es). Kérésre 4 különféle mélységhatároló kerékkel kapható.