fbpx

Újabb mérföldkő a Horsch történetében

Írta: Szerkesztőség - 2010 október 10.

A 2009. évi jelölést követően a Horsch Maschinen GmbH elnyerte a német középvállalkozások legáhítottabb gazdasági kitüntetését, a Középvállalkozói Szféra Nagydíját (Großen Preis des Mittelstandes)

 

Bajorországban a Horsch GmbH közel 950 vetélytárssal szemben kapta meg az elismerést. A díjat a vállalat összes dolgozójának nevében Horst Keller ügyvezető vette át: – “A szerelőktől a vállalatvezetésig mindenki keményen dolgozott a Horsch sikeréért, így ez a díj az elmúlt évek során elért növekedést és fejlődést jutalmazza. Mindemellett ösztönzést is jelent mindannyiunk számára, hogy továbbra is elhivatottan segítsük a családi vállalkozásunk sikerét. Külön örömünkre szolgál, hogy a díj jóvoltából a közvélemény is tudomást szerez a középméretű vállalkozások gazdasági szerepéről, hatékonyságáról és versenyképességéről.”

A Középvállalkozói Szféra Nagydíjat az Oaskar-Patzelt Alapítvány ítéli oda. A kuratórium a jelölt vállalkozásokat a következő kritériumok szerint értékelte:

  • a vállalkozás általános fejlődése;
  • munkahely és szakképzési helyek teremtése és biztosítása;
  • korszerűsítés és innováció;
  • társadalmi szerepvállalás az adott régióban;
  • szervizszolgáltatás, ügyfélszolgálat és marketing.

A zsűri egybehangzó véleménye szerint a gabonatermesztés gépesítése területén úttörőnek számító Horsch Maschinen GmbH az összes kritériumnak eleget tesz. Az indoklásban többek között a következő olvasható: “A Horsch kategóriájának egyik leginnovatívabb vállalkozása, amely már évek óta a mezőgazdasági gépgyártás, ezen belül különösen a vetéstechnológia és talajmegmunkálás szakterületének elitjéhez tartozik. A forgalom és az alkalmazottak száma az utóbbi öt esztendő során kétszeresére nőtt (2009-ben 135 millió EUR árbevétel), sőt még a gazdasági válság által sújtott 2009-es év is nyereséggel zárult. A vállalkozás szociális téren is aktív – 2006-ban létrejött a Horsch Alapítvány, melynek célja a szegénység felszámolását elősegítő gazdasági beruházások serkentése a keresztény MEDA szervezet szellemiségében (a MEDA tagjai pénzeszközökkel és saját képességeikkel járulnak hozzá az emberi szükségleteket gazdasági fejlesztéssel való kielégítéséhez). Ezen kívül a Horsch támogatja a telephelyein, Schwandorfban és Ronneburg-ban született regionális kezdeményezéseket.