fbpx

GÉPmax – 2010-11 – november

Írta: Szerkesztőség - 2010 november 08.

 

 

Kedves Olvasó!

Rohamosan közeleg az év vége, és talán kivétel nélkül mindenki elmondhatja – legyen bármilyen résztvevője is a mezőgazdaságnak -, hogy igen izgalmas évet zárunk, hiszen sok minden megtörtént; olyan események, amelyekre eddig még legmerészebb álmainkban sem gondoltunk. Mindezek ellenére lesznek azért olyanok is, akik szerencsésnek mondhatják magukat, és elégedetten búcsúznak majd az esztendőtől. Sokan már a jövő évet is tervezgetik, de “varázsgömb” nélkül mindez igen nehéz, mert sok még a bizonytalanság. Persze akik ebben az ágazatban keresik boldogulásukat, azok folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak és néha a “csodafaktoroknak” is.

Eddigi ténykedésünk sxorán mi magunk arra törekedtünk, hogy minél több információval lássuk el kedves olvasóinkat, és a jövőben is igyekszünk ezt a célt megvalósítani. Ennek megfelelően e havi számunkban megint sok újdonságról, érdekességről igyekszünk hírt adni. Bemutatunk több olyan gépet is, amelyek még nem szereztek akkora ismertséget, mint más, már több tíz éve a hazai földeken dolgozó, közkedvelt márkák. Az előbbiek közé tartozik a török gyártmányú Arma Track traktor; a Köckerling cég mulcstechnológiája; a Triolet takarmánykeverő-kiosztó kocsijai.

Természetesen most is begyűjtöttük a tapasztalatokat; ebben a számunkban a legnagyobb darabszámban értékesített Manitou teleszkópos rakodó került górcső alá. Úgy gondolom, egy érdekes témát boncolgat a német partnerünktől átvett cikk, a “giga” pótkocsikkal való közlekedést – az ezzel kapcsolatban szerzett tapasztalatokat szintén igyekszünk megosztani Önökkel. Ha pedig a csapadékos időjárás a hideg idő beálltával is folytatódik, akkor a hóeltakarító gépekre is szükségünk lesz, amelyekkel környezettudatosan tudjuk a felesleges havat utakról-járdákról eltávolítani. Ezekről az eszközökről a Kommunális gépek rovatunkban olvashatnak. Vezettük az újdonság VW Amarok-ot is, a régi gépek kedvelői pedig egy igazi sikerszériával, a John Deere 4000-es traktorokkal találkozhatnak História rovatunkban.

Az idén is még egy decemberi számmal jelentkezünk; ha egy kicsit nagyzolni szeretnénk: ahogy megszokhatták. Reméljük, most is mindenki megtalálja a kedvére való olvasnivalót lapunkban!

Tisztelettel:
Hatala László