fbpx

A szakmák Európa Bajnoksága: EuroSkills Gdansk – 2023

Írta: Barna Ferenc - 2023 szeptember 01.

Izgalmas esemény előtt állunk, amely az európai szakképzés és készségfejlesztés csúcsát jelenti. Ez már a nyolcadik alkalom, hogy megrendezik az EuroSkills Versenyt, a WorldSkills Europe és a 32 tagország közös erőfeszítéseinek eredményeként. Ez az esemény a fiatal szakemberek és tehetséges szakmai szereplők legkiválóbbjait hozza össze Európa minden tájáról, akik egyetlen cél érdekében gyűlnek össze: megmérettetni magukat és megpályázni a „Európa Legjobb Szakembere” címet választott szakmájukban – olvashattuk a MEGFOSZ közleményében.

Felkészülés, nehézgép-szerelő
A fiatal szakemberek értékes tapasztalatokat szereznek a felkészülés és a verseny során is (fotó: MEGFOSZ)

600 tehetséges fiatal 43 szakmában mutatja meg tudását

Az EuroSkills Gdansk 2023 keretében a versenyen összesen 600 tehetséges, 25 év alatti fiatal szakember vesz részt, akik 32 különböző országot képviselnek. Az esemény alatt versenyek és bemutatók során mérik össze tudásukat és kreativitásukat 43 különböző szakmában. Az esemény célja nem csak a győzelem, hanem az is, hogy a fiatal szakemberek értékes tapasztalatokat szerezzenek, új technikákat és eljárásokat tanuljanak meg, és építsék kapcsolataikat a szakmai világban.

A 2023-as Európa Bajnokság egyik kiemelkedő szakmai szereplője Hambalgó Ferenc, aki a nehézgép-szerelő szakmában képviseli Magyarországot. Ferenc a tavalyi világversenyen szerzett tapasztalatai alapján már felkészült az új kihívásokra, ugyanakkor kitartóan és lelkesen dolgozott azért, hogy a legjobb formáját hozza az idei versenyen. A verseny során öt különböző feladatot kell majd megoldania, és örömmel állapíthatjuk meg, hogy hazai cégeknél való felkészülése során Ferencnek sikerült a legjobban felkészülnie.

Felkészülés, nehézgép-szerelő
A nehézgép-szerelő szakmában Magyarországot Hambalgó Ferenc képviseli (fotó: MEGFOSZ)

Hambalgó Ferenc, versenyző:

„A felkészülés során a MEGFOSZ tagjainak köszönhetően sikerült betekintést nyerni a gépek szerkezeti felépítésébe és sikerült megismerni a különböző gyártók egyedi megoldásait. Nagyon jó volt, hogy a felkészítésben résztvevő MEGFOSZ tagok bepillantást engedtek még a gyártási folyamatokba is és bizalmas szakmai információkat is átadtak a versenyen való sikeres szereplésem érdekében.”

Karagity István, szakértő, felkészítő:

„Nagyon jó volt, hogy a tavalyi versenytapasztalatok után Ferivel még jobban és hatékonyabban tudtunk dolgozni és felkészülni. Külön köszönet köszönetet szeretnék mondani a felkészítésben nyújtott önzetlen segítségükért és támogatásukért: AXIÁL Kft., KITE Zrt., MCHale Hungária Kft., Szal-Agro Kft., Terra Hungária Építőgép Kft. Már nagyon várjuk a megmérettetést!”

Felkészülés, nehézgép-szerelő
A verseny során a fiatal szakembereknek öt különböző feladatot kell majd megoldaniuk (fotó: MEGFOSZ)

A verseny 2023. szeptember 5-9 között kerül megrendezésre, és mindenki izgatottan várja, hogy Ferenc milyen eredménnyel tér majd haza. Az esemény eredményeiről a verseny után természetesen beszámolunk, és mindannyian szurkolunk neki a verseny folyamán – ígéri a MEGFOSZ.

Legyünk részesei ennek az izgalmas eseménynek, és szurkoljunk Hambalgó Ferencnek, hogy a legjobbat tudja nyújtani az EuroSkills Gdansk-2023 során!

Felkészülés, nehézgép-szerelő
Szurkoljunk Hambalgó Ferencnek szeptember 5. és 9. között! (fotó: MEGFOSZ)

Forrás: MEGFOSZ