fbpx

Megújult John Deere 6R: legyen okos, tegyen többet!

Írta: Fodor Mihály - 2021 november 16.

A november közepén bemutatott tizennégy, 110 és 250 lóerő közötti modellel, az új generációs John Deere 6R traktorsorozat még intelligensebb lett.

Négy vadonatúj modell is megjelent a szériában, köztük a négyhengeres 6R 150, amely különösen a vegyes gazdaságok számára készült, valamint a hathengeres 6R 185, amely egy speciális szállítótraktor a több időt az úton töltő gazdálkodók és bérvállalkozók számára.

A 6R sorozat egyik legfontosabb újdonsága a beépített 1-Click-Go AutoSetup rendszer, amely sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a traktor és a munkagépek beállítását. A kezelő a kijelző kattintásainak akár 90 százalékát is megtakaríthatja a szántóföldön, és a traktor beállítása mindig tökéletes lesz.

 

John Deere 6R traktorok
Négy vadonatúj modell is megjelent az új generációban – fotó: John deere

 

A homlokrakodókhoz dinamikus mérlegelési rendszer áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi a mérlegelést menet közben, megállás nélkül is. Emellett a Return to Position funkció lehetővé teszi, hogy a rakodó egyetlen kattintással a megfelelő pozícióba kerüljön, míg a Level to Horizon funkcióval elkerülhető a kanál rakományának kiöntése.

Az IPM (Intelligent Power Management) az új 6R sorozaton intelligensebbé vált. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy az IPM a szállítási és PTO alkalmazásokban is működik, szükség szerint további lóerőt biztosít a hidraulikus alkalmazásokban is. A négyhengeres modellek mostantól akár 20 LE, a hathengeresek pedig akár 40 LE teljesítmény leadására is képesek.

 

John Deere 6R 185
Az új hathengeres 6R 185, egy speciális szállítótraktor – fotó: John deere

 

A legújabb 6R sorozatú traktorok másik fénypontja az új kialakítás. A motorháztető és a tükrök jól ismertek a John Deere nagyobb traktorsorozataiból, míg a név és a számozási rendszer is a 7R, 8R és 9R sorozatú modellekből került átvételre. A 6R sorozat neve után mostantól külön jelzi a motor névleges teljesítményét, lóerőben.

 

 

Ebben az új választékban több sebességváltó-változat is rendelkezésre áll. Az AutoQuad Plus és az AutoPowr fokozatmentes sebességváltó mellett a négyhengeres modellekhez a CommandQuad opciót is választhatják az ügyfelek.

 

A megújult John Deere 6R traktorsorozatról további részleteket a GÉPmax 2022/1. számában olvashatnak majd.