fbpx

Új Zetor COMPAX kistraktor

Írta: Farkas Imre - 2020 október 15.

Az új kompakt kistraktorszériát a Zetor Tractors A. S. a dél-koreai Tong Yang Moolsan Co., Ltd. konszernnel együttműködésben fejlesztette és gyártja.

A most bemutatott Zetor COMPAX traktorszériában Stage V emissziós besorolású Yanmar dízelmotorok szolgáltatják a nyomatékot, 25 és 37 LE közötti teljesítménytartományban. Az erőátvitelről kétféle sebességváltó gondoskodhat, rendeléstől függően.

A COMPAX HT modell hidrosztatikus sebességváltóval érhető el, három működési tartományban. A kistestvér (COMPAX HT 25) esetében már csak két működési tartományról beszélhetünk. Itt mindössze lábpedál segítségével adhatjuk meg, hogy előre vagy hátra szeretnénk menni.

 

Dél-koreai vérvonala van az új Zetor COMPAX sorozatnak – fotó: zetor.com

 

Alapfelszereltségként a COMPAX CL traktorok szinkronizált 12/12 sebességváltóval vannak felszerelve, három tartományban (a COMPAX CL 25 két, 6/2 működési tartományú váltóval rendelkezik). A hárompont függesztő szerkezet emelőképessége 1200 kg.

A traktorok egyes típusai, a hátsó TLT mellett, központi kardántengellyel vannak felszerelve a tengelyek közötti munkaeszköz meghajtására.

 

 

A külső hidraulikus csatlakozások tekintetében, hátul két pár kettős működésű kivezetés került kialakításra, míg a legkisebb COMPAX 25 modellnél ezekből egy pár áll rendelkezésre. Egyes modelleket joystickkal vezérelt, kettő darab, két körös vezértömbbel is felszerelhetők.

A COMPAX 35 és 40 modellkategóriájú traktorok vezetőfülkével és nyitott változatban is kaphatók. A kezelőszervek ergonómikus elrendezése megkönnyíti a traktor kezelését és javítja a kezelő kényelmét. A vezetőfülkés változatok alapfelszereltségben légkondicionálóval és kabinfűtéssel is fel vannak szerelve.