fbpx

Új telephelyet avatott a Royal Traktor Zrt.

Írta: Csomor Zsolt - 2020 június 02.

Átadták a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyét, ami egyben 20 munkahelyet is teremt. A beruházás azonban itt nem áll meg, hiszen a társaság még az idei évben tervezi egy újabb telephely átadását Kaposváron.

Kép forrása: Royal Traktor Zrt.

A Royal Traktor Zrt. most átadott pápai telephelyén 20 munkahely jön létre, ahol a tervek között szerepel értékesítési képzések tartása is a jövőben, ismertette a megnyitón Muhari Béla, a társaság vezérigazgatója.

Az új traktorok vásárlását az agrártárca a Vidékfejlesztési Program forrásaiból támogatta: a több mint 3 ezer eladott traktor a bővülő értékesítés legnagyobb hányadát tette ki. A kedvező kamat és finanszírozási környezet, a kedvezményes hitelprogramok – a munkaerőhiány hatására – az agrárberuházások további növekedése várható.

A cég a Belarus MTZ erőgépek elsőszámú, valamint a lengyel Farmtrac Tractors Europe erőgépek kizárólagos magyarországi forgalmazója, s csaknem 70 külföldi gyártó szerződött partnere. A Royal Traktor Zrt. kimagasló üzleti sikert ért el, hiszen a 2018-ban 200 darab eladott traktorral az erőgép-értékesítés a duplájára növekedett egy év alatt, és a növekedés ezt követően is folytatódott.

A cég tulajdonában több mint 80 traktor van a pápai, kecskeméti és mátészalkai telephelyeken. A következő telephely megvalósítását Kaposváron tervezik még ebben az évben. A cégcsoport árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 2 milliárd forintot, az eredmény pedig 100 millió forint felett volt.

Az egyéni és társas vállalkozások 2019-ben 180,7 milliárd forintért vásároltak új gépeket, ami az előző évhez képest 3 százalékos növekedést jelent. A mezőgazdasági gépberuházások összértékének 56 százalékát az erőgépek beszerzése tette ki, a teljes értékesítésen belül a traktorok 34 százalékos arányt képviselnek, ismertette az átadóünnepségen Nagy István agrárminiszter.