fbpx

Új, könnyű tárcsás fűkasza erős gerendellyel

Írta: Szerkesztőség - 2013 június 17.

A Vicon bemutatta új tárcsás fűkasza sorozatát. Az EXTRA 100 sorozatnak hívott, új tárcsás fűkaszák 3 munkaszélességben elérhetők: 1.70, 2.20 és 2.40 m. Az új 100-as sorozat a teljesen heggesztett EXTRA kaszagerendellyel rendelkezik, amely tartósságot és megbízhatóságot ad a kaszának.
Az új EXTRA 100 sorozat súlya 390-450 kg közötti és a teljesítmény igénye 26/36 kW/LE-nél kezdődik, amely a kisebb traktorokkal való munkavégzést is biztosítja. Ennek következtében az EXTRA 100 sorozat csökkenti az üzemanyag felhasználást a vágási minőséggel való kompromisszum nélkül.

 

 

Ez a kasza a bizonyított Vicon tulajdonságokon és a háromkéses EXTRA kaszagerendelyen alapul. Az ellentétesen forgó tárcsák biztosítják a tökéletes vágási minőséget, és segíti a tiszta tarló gyors fakadását. Az EXTRA 100 sorozat – eltérően sok versenytárstól – teljesen heggesztett kaszagerendellyel rendelkezik. Az EXTRA kaszagerendely az egymást átfedő C-profilokkal nagyon erős és merev konstrukciót biztosít, amely nagyfokú tartósságot eredményez.

 

 

Mindhárom típus rugós biztosító rendszert használ és a táblavégi hidraulikus emelés azt jelenti, hogy a kasza kiemelhető a traktor függesztő karok használata nélkül. Mindez egy modern külső megjelenésbe csomagolva. Az új EXTRA 100 generáció az új Vicon formát képviseli, követve a szársértős kaszák formáját. A védőponyva színei a piros és fekete új, attraktív kombinációjára lett frissítve, ezáltal biztosítva a tárcsás és tárcsás-szársértős fűkaszák családjának egységes megjelenését.

 

 

Minden EXTRA 100 modell előnye, hogy 15°-ban felfelé és 45°-ban lefelé mozgatható ezáltal biztosítva a tökéletes vágási minőséget, még dombos körülmények között is.

www.vicon.hu