fbpx

Új Kompakt osztály a STEYR-től

Írta: Szerkesztőség - 2012 február 07.

A tavalyi Agritechnica 2011 során a STEYR bemutatta a jól bevált KOMPAKT traktorsorozat új generációját, amit a legújabb motortechnológiai fejlesztések jellemeznek. A gyártás 2012 végén indul meg.

A Kompakt traktorok új generációja újjátervezett, még kényelmesebb fülkével, erős, mégis gazdaságos, 80 és 100 lóerő közötti turbófeltöltős, Tier 4a füstgáz-emissziós előírásoknak megfelelő motorral és kétlépcsős powershifttel ellátott sebességváltóval rendelkezik. A széria 4080, 4090 és 4100 típusokból áll majd.

Optimilazált üzemanyag-takarékos motortechnológia
Az új Kompakt modellek lelke a teljesen új common rail motor, nagyobb teljesítménnyel, gazdaságos és környezetbarát működéssel.
Túl azon, hogy nagyobb a teljesítmény, minden új motor megfelel a szigorú Tier 4a 4a füstgáz-emissziós előírásoknak, hidegindításkor csendesebbek, kezelésük kényelmesebb. A kétlépcsős powershift sebességváltóval kuplung használata nélkül, teljes terhelés alatt lehet váltani. Az új Kompakt garantálja, hogy a gép minden körülmény között a lehető leghatékonyabban üzemel.

Kényelmes fülke
A Steyr az új Kompakt generáció fejlesztésénél nagyon fontosnak érezte, hogy a fülke ugyanolyan biztonságos, kényelmes, és ergonómikus kialkítású legyen, mint a Steyr nagyobb traktorjain. Ehhez az alapot a 2010 óta bizonyító Kompakt S Standard modellek fülkéi jelentették.
Az új fülke a formatervezésnek, illetve az üvegtetőnek köszönhetően optimális kilátást biztosít minden irányban, sötétben és szürkületben pedig nagyszerű megvilágítást adnak a munkalámpák. A hangszigetelés tökéletes: a vezető munka közben élvezhető az opcionálisan kapható, iPod kapcsolattal rendelkező sztereórendszerből áradó zenét. Alapfelszerelés az utasülés.