fbpx

ÚJ JCB 515-40 teleszkópos rakodógép

Írta: Szerkesztőség - 2013 január 03.

A JCB által gyártott eddigi legkisebb teleszkópos rakodógép, a tervezési innovációnak köszönhetően elindult útjára. Az új kicsi, 515-40 modell 1,8 m magas, 2,97 m hosszú és kevesebb, mint 3,5 t-át nyom. A kis kompakt méretek ellenére hatalmas teljesítményt nyújtó gép a mezőgazdasági, építési és ipari alkalmazásoknál kamatoztathatja a JCB piacvezető Loadall sorozatának előnyeit.

A JCB 515-40 lelke az innovatív, szabadalmaztatott alvázkivitel. A lehető legalacsonyabb munkamagasság eléréséhez a JCB elvetette a hagyományos tervezési elvet, hogy létrehozza ezt az egyedülálló, eltolt, egy-tartós vázat olyan kezelőfülkével, amely a többi helyet foglalja el.
Ennek eredménye, hogy a gép tágas kezelőhellyel büszkélkedhet, könnyű beszállással, míg a gép teljes magassága két méter alá csökkent – ami korábban sok helyen megakadályozta a teleszkóp rakodók számára az egyébként arra alkalmas használatot.

A JCB 515-40 a korlátozott helyen és nehéz talajviszonyoknál való hatékony irányíthatóság érdekében 4-kerék hajtással, 4-kerék kormányzással és hidrosztatikus erőátvitellel rendelkezik. Az 50 LE Deutz motorral hajtott JCB modell 1500 kg névleges teherbírással rendelkezik 4 m emelési magasságnál. A további sokoldalúságot a kompakt rakodó vagy csúszókormányzás gyorscsatlakozó biztosítja, amely a kompatibilis szerelékek hatalmas választékának alkalmazását teszi lehetővé.

A gép olyan alkalmazásoknál ideális, ahol a munkahely szűkös, nem csupán a kompakt méretek biztosítják a munkahelyi hozzáférést, hanem a csekély fordulási sugár is, amely a 4-kerék kormányzással kitűnő irányíthatóságot biztosít korlátozott munkaterületen a hatékony munkavégzés számára. A géppel a hagyományos változatokkal hozzá nem férhető helyek is elérhetők, többek között épületen belül, vagy talajszint fölé való munkavégzéshez. A hagyományos villástargoncás feladatok elvégezhetők a JCB 515-40 előre nyúlásával, ami azt jelenti, hogy raklapok emelhetők és helyezhetők a többi raklap elé. Az eredmény kevesebb mozgás és a tárolóhely jobb kihasználása.

A kompakt méretek nem a kényelem feláldozásával lettek kialakítva, mivel a gép tágas kezelőfülkével rendelkezik légkondicionálóval és luxus felfüggesztett üléssel. Az alacsony zajszint és mind a ROPS mind a FOPS konformitás további egészségügyi és biztonsági védelmet nyújt a kezelő számára, és az alacsony lépcső könnyű bejutást biztosít a kezelőfülkébe. Meg kell még említeni a szemmagasságban elhelyezett automatikus audió-vizuális teher-nyomaték jelző figyelmeztető rendszert, amely folyamatosan felügyeli a gép elülső stabilitását.
www.jcb.com