fbpx

Új egységgel bővült a Joskin gyártókapacitása

Írta: Szerkesztőség - 2011 november 03.

A JOSKIN a legnagyobb kínálatot nyújtja hígtrágya-kijuttatókból és trágyaszórókból a mezőgazdaság számára; ez a választék 8 gépcsaládot és több mint 100 különböző modellt tartalmaz. A márka kialakítása óta a gyártónak a legtöbb európai országban sikerült megfelelnie a széles termékskála nyújtotta elvárásoknak.

A JOSKIN története:
A JOSKIN céget 1968-ban Victor Joskin alapította, eredetileg mezőgazdasági vállalatként. A kis cég dinamizmusa hamar feltűnt a különböző európai gyártóknak, akik felkeresték a tulajdonost, hogy felajánlják saját gépeiket értékesítésre. Mára a JOSKIN nagy tapasztalatot szerzett a hálózati értékesítés területén a mezőgazdasági gépek piacán. 1984-ben, amikor a JOSKIN elindította a saját trágyaszórója gyártását, ezekre a tapasztalatokra volt szüksége, hogy folytathassa a terjeszkedést a szomszédos országokba.

Ettől az évtől kezdve a JOSKIN gépek megjelentek Hollandiában és Luxembourgban, majd Németországban és Franciaországban is. Manapság a Joskinnak már egész Európa-szerte vannak eladásai: Norvégiától Görögországig és Spanyolországig, Oroszországtól Angliáig. Ez a gyors fejlődés késztette a JOSKIN-t arra, hogy egy integrált ipari gyártóegységet nyisson meg 1988-ban. Ez az esemény jelzi az igazi kezdetét annak, amit most a JOSKIN programja képvisel: az egységesített komponensek ipari gyártását. A 90-es években a cég egy vadonatúj szállítmányozás programot alakított ki: a „Trans” üzletága is megszületett, amely mezőgazdasági billenő pótkocsik (3-26 köbméterig) és építőipari pótkocsik gyártását és értékesítését foglalja magában. Ez az átfogó program nagyon sikeres a mezőgazdasági és építőipari társaságok körében Európa számos országában. Számos munkagéppel büszkélkedhet a JOSKIN termékpalettája. Részegységeit sorozatban gyártja, a gyártási folyamat számítógépes tervezésen alapul, szabványos minta alapján. A végleges termék megbízhatóságát a garantáltan magas szintű precízió és gyártási minőség biztosítja. Az összeszerelés ugyancsak szabványosított.

A részegységeket úgy szerelik össze, hogy teljes mértékben kielégítsék a vevői igényeket. A Joskin fiatalos tervezőmérnök csapata nagy mestere a CAD-nek és a technikai fejlődésre, újításokra esküdtek fel. Ez az alapfilozófia keltette életre a JOSKIN CARGO koncepciót, amely a legmagasabb kitüntetést érdemelte ki a Brüsszeli Agrár Kiállításon (Gold Ear of Corn 1998). Az ezredfordulón a JOSKIN történelme új szakaszába érkezett: a vállalat új gyártóegységet hozott létre Lengyelországban (Trzcianka) és Franciaországban (Bourges), és ezzel a befektetéssel komoly kereskedelmi és ipari stratégiai előnyre tett szert. Ez a lépés tökéletesen megfelelt a terjeszkedő EU gazdasági berendezkedésének. Az új ipari méretek mellett az is fontos volt, hogy a Joskin növelni tudja piaci részesedését a mezőgazdaságipótkocsi-piacon. A JOSKIN így Európa legnagyobb programját fejlesztette ki.
A JOSKIN tovább menetel.
Az 525 alkalmazott szorgosan dolgozik azon, hogy kiszolgálják partnereiket, és tovább növeljék eladásaikat. 40 évre az alapítástól, 24 évre a gyártás megkezdésétől a munkatársak hamarosan a 20.000-ik tartálykocsit és a 7000-ik billenős pótkocsit is elkészítik!

A Joskin legújabb beruházása Lengyelországban
A Trzcianka városban található, immár 10 éves jubileumát ünneplő hegesztőüzem egy 8500 m 2 -es, vadonatúj galvanizálóegységgel, valamint egy 10 m×2,80 m×3,30 m méretű galvanizáló káddal gyarapodott. Ennek a beruházásnak és a gyár 10 éves fennállásának alkalmából rendezte meg a Joskin azt a nemzetközi szemináriumot, amin a KITE Zrt., mint a Joskin magyarországi képviselője, munkatársai is részt vettek.A 22 országból meghívott 350 szakembert a tulajdonos, Viktor Joskin köszöntötte. A rövid összefoglalót René-Xavier Gérard gyárigazgató beszámolója követte, amelyben büszkén beszélt a helyszínen megvalósult fejlesztésről. Hogy milyen méretű és színvonalú beruházásról beszélünk? A méretek mindenféleképpen monumentálisak: az alkatrészgyártó, -összeszerelő, a festő és galvanizáló, az alkatrész- és készterméktároló végiglátogatása egy egész napot vett igénybe. A teljes Joskin termékpalettát pedig egy külön bemutatóteremben vehettük szemügyre. A rendezvényen a KITE Zrt. képviselői megbizonyosodhattak arról, hogy jól döntöttek, amikor felvették márkáik közé a Joskint! Végre Magyarországon is elérhetőek a prémium minőségű pótkocsik, tartálykocsik, szárzúzók!

JOSKIN-termékek:
– szervestrágyaszóró gépek: hígtrágya tartálykocsik, hígtrágya-injektálók és -szórók, szilárd szerves trágyaszórók szállítás gépei: mezőgazdasági és
– építőipari pótkocsik, 3 oldalra billenő pótkocsik, élőállat-szállító kocsik, silószállító pótkocsik és lajtoskocsik
– CARGO program: a multi-modul rendszer lehetővé teszi, hogy ugyanarra az alvázra különböző speciális felépítményeket csatlakoztassunk; ez a JOSKIN alapvető filozófiája a z egységesítet t gyártmányokról
– legelőápolás gépei: legelőnyíró szárzúzók, függőleges tengelyű szárzúzók, rotációs szárzúzók, rétborona (rét szellőztető).

Kis Ferenc
Gépkereskedelmi üzletág igazgatóhelyettes
KITE Zrt.

 
CÍMKÉK joskinkite zrt