fbpx

Lezárult a KITE Zrt. tulajdonosváltása

Írta: Szerkesztőség - 2013 november 08.

Nádudvar, 2013. november 8. A mai nappal jogilag is egy kézbe került a KITE Zrt. részvényeinek meghatározó többsége. Dr. Imre András, az új tulajdonos meghatalmazott képviselőjének tájékoztatása szerint a jelenlegi menedzsmenttel együttműködve, a közel 40 évre visszanyúló hagyományoknak, valamint a kialakult üzletmenetnek megfelelően, a fejlesztéseket szem előtt tartva, a szakmai színvonal emelését folytatva kívánják tovább működtetni a patinás társaságot.
Búvár Géza, a KITE Zrt. vezérigazgatója szerint a tulajdonosváltás mérföldkő a 2012-ben csaknem 200 milliárd forintos forgalmat elérő, és az idén is erős első kilenc hónapot maga mögött tudó társaság életében. „Meggyőződésem, hogy az új tulajdonos hosszú távú szakmai befektetésként tekint a KITE Zrt.-re. Elkötelezett értékeinek, hagyományainak megőrzése, jelenlegi tevékenységének fenntartása, sőt bővítése mellett. Ezek alapján biztos vagyok abban, hogy a tulajdonosváltás erősíti a társaságot” – fejtette ki a vezérigazgató.

Balogh Csaba, a KITE Zrt. elnöke szerint a magyar mezőgazdaság sikerének kulcsa az innováció. „Világszínvonalú megoldásokra, csúcstechnológiákra van szükség. A magyar agrárium célja nem lehet más, mint olyan termékek előállítása, amelyek mindenben megfelelnek a nemzetközi minőségi igényeknek, sőt akár túl is szárnyalják azokat” – vélekedett Balogh Csaba. A KITE Zrt. elnöke szerint a közösségi érdekekre mindig is ügyelő agrárintegrátor társaság alapítása óta ezt a filozófiát tartja szem előtt, és várakozásai szerint ebben ezután sem lesz változás.
Új elem a KITE Zrt. üzleti gondolkodásában, hogy a társaság a jövőben stratégiai megállapodások megkötésével kívánja erősíteni pozícióit. Ennek jegyében a társaság meg is kötötte első stratégiai megállapodását, az OTP Bank Nyrt.-vel. „A megállapodás Magyarország vezető pénzügyi szolgáltatójával jelentős előrelépés a KITE Zrt. számára. Erősödő pénzügyi hátteret, bővülő bel- és külpiaci üzleti lehetőségeket jelent mind a KITE Zrt., mind partnerei számára, és hozzájárul az agráriumban betöltött szerepünk további növekedéséhez” – emelte ki Búvár Géza.

A stratégiai együttműködéssel lehetővé válik, hogy olyan kiemelt mezőgazdasági fejlesztési projektek valósuljanak meg, amelyek hozzájárulnak a KITE Zrt. és partnerei üzleti sikeréhez, valamint a magyar agrárium versenyképességének további növekedéséhez. Az OTP Bank Nyrt. külföldi leánybankjain keresztül kiemelt szerepet vállal a határon túli, az agráriumhoz és a vidékhez kötődő magyarság helyben maradásához és fejlődéséhez szükséges finanszírozás biztosításában. A stratégiai megállapodás emellett stabil pénzügyi hátteret biztosít a KITE Zrt. partnerei számára versenyképességük javításához, beruházásaikhoz, valamint az újabb innovatív technológiák magyar piacra történő bevezetéséhez.