fbpx

Új Digitroll-termékek bevezetése – először a hazai piacon

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 25.

A tavaly novemberi volt a második alkalom, hogy a DIGITROLL Kft., amely egy magyar családi vállalkozás, rész vett a hannoveri Agritechnica szakkiállításon. Itt mutatták be azt az iPad monitoros vetésellenőrző rendszert, amely a tulajdonosok reményei szerint a céget a világ agrárelektronikai élvonalába röpíti.
Milyen szempontból jelent előnyt ez az újdonság a gazdálkodóknak a korábbi jól bevált monitorokhoz képest?
A vetőmag, műtrágya és egyéb input anyagok árának magas szintje egyre inkább arra készteti a gazdálkodókat, hogy a lehető legjobb vetésminőséget érjék el. Ennek egyik hatékony eszköze a vetés folyamatos ellenőrzése, illetve információk gyűjtése a vetés optimalizálása céljából.
Az új iPad XeedSystem vetésellenőrző rendszer hatalmas színes kijelzőjével és teljes egészében magyar fejlesztésű szoftverével képes arra, hogy a szemenkénti vetőgépeknél már bevált oszlop diagrammos teljesítménykijelzést akár nagy munkaszélességű gabonavetőgépeken is az összes soron egyszerre megmutassa.
Ezzel egyedülálló minőséget és még nagyobb területteljesítményt érhetnek el a pneumatikus gabonavetőgépek üzemeltetői. Egy kényes és gyakori meghibásodási forrást, a fülkekábel sérülését szünteti meg a vezeték nélküli adatátvitel az iPad és a fotocellák között. Mindez a legújabb, rendkívül stabil Bluetooth 4.0 kommunikáció alkalmazásával történik.

Az Agritechnicán újdonságként bemutatott iPad-es gabona-vetésellenőrző program idén tavasszal kerül gyakorlati próbára. A későbbiekben helymeghatározás segítségével további igen hasznos funkciók kerülnek beépítésre: adott táblapontokhoz kötötten mérhetővé és tárolhatóvá válnak a ténylegesen kijuttatott mag-, műtrágya- vagy talajfertőtlenítőszer mennyiségek. Mindezekről színes
kijuttatási térképek is készülnek, amelyek értékes információt adhatnak a vetés kiértékeléséhez és a további táblaműveletekhez.
A Digitroll egy angol nyelvű weboldalt is készített az iPad monitoros XeedSystem vetésellenőrző
rendszer bemutatására: www.i-xeed.com
A szoftver a tervek szerint a többfelhasználós esetekre is megoldást nyújt majd: minden traktorkezelő egyedi azonosítót kap, és teljesítménye mérhetővé válik.
Megújul az eddigi csúcsmonitor, a SEED MASTER INTEGRA is. Ráncfelvarrásnál jóval többről van itt szó: néhány praktikus apró változtatás mellett egy USB-csatlakozó is helyet kap az áttervezett készülék hátoldalán.

Így a monitor új szoftver verziói házilag letölthetőek lesznek, ezáltal a későbbi funkcióbővítés, mint például a szakaszolás vagy sorlekapcsolás megfelelő szoftvere könnyen a készülékre kerülhet.
Egyre többen kívánják a műtrágya és talajfertőtlenítő sorok fotocellás ellenőrzését is a gépükön látni. A SEED MASTER INTEGRA 3 különböző adagú anyag áramlásának egyidejű figyelésére képes, amennyiben az adott géphez megfelelő méretű fotocellák rendelkezésre állnak.
Az év második felében a cég egy játékos vetélkedőt tervez, amelytől a Digitroll monitorokat használó, szép számú hazai gazdaközösség aktivizálódását várják.
A készülékekről, további részletekről a Digitroll honlapján kaphatnak tájékoztatást www.digitroll.hu, vagy érdeklődhetnek a 06-20-922-1100 telefonszámon, illetve a [email protected] emailcímen.
Kovács Gábor

CÍMKÉK agritechnica