fbpx

GÉPmax – 2014-02 – február

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 25.

Kedves Olvasó!

Feltehetőleg túl vagyunk a tél jelentősebb részén, és túl Magyarország legnagyobb mezőgazdasági gépkiállításán az AGROmashEXPO-Agrárgépshow-n.

Úgy gondolom, nyugodtan mondhatjuk, hogy az utóbbi évek legsikeresebb ilyen jellegű rendezvénye zajlott, hiszen szinte minden kereskedő jelen volt, kivéve azokat, akik egyszerűen már nem fértek be a kőbányai vásárváros csarnokaiba. Emellett azonban még olyannal is találkozhattunk, aki saját sátrat állított, hogy ott lehessen.

Jöttek szép számmal a látogatók, akik, bizonyítva komoly szándékukat, vásároltak is a gépekből. Több kiállító számolt be eredményes üzletkötésről, így aztán sok elégedett arcot lehetett látni mindkét oldalon. Örömmel tapasztaltam, hogy egyre több a kifejezetten nívós, szemet gyönyörködtető, vevőt csalogató kiállítási stand is. Erről egyébként elégedetten nyilatkoztak a külföldről érkezett gyári képviselők, akik közül igen sokan tették tiszteletüket az eseményen.

És ha már január és kiállítás; Budapestre évek óta megérkezik a hó is ilyen tájt, bár most jóval kisebb mennyiségben, mint a déli és északi megyékben. Ezt érezték meg jó előre az Auditker Kft. marketingesei, mert tömérdek mennyiségű hólapáttal készültek a rendezvényre, aminek igen nagy keletje volt. Ennyi „rendkívüli hómunkást”, azt hiszem, nem láttak még a Hungexpo területén. Sajnos a déli és délkeleti szomszédainknál uralkodó ítéletidő miatt abból a térségből biztosan kevesebben érkeztek.

Már tavaly ősz óta tapasztalhattuk és lapunkban is megjelent, milyen változások történtek, történnek hazánkban a gépkereskedelemben, de mint a Hírek, illetve Tudósítás rovatainkban olvashatják, ennek a jelentős átalakulási folyamatnak még messze nincs vége.

Tovább folytatjuk lapunkban a Hannoverben bemutatott újdonságok ismertetését, amelyek közül jó néhányat már Budapesten is láthatott a közönség. Akik figyelmesen járták a standokat, láthatták: itt is nyomon követhető volt az elektronika térnyerése.

Örömteli eseménynek bizonyult a kiállításon, amikor átadhattuk az előfizetési akciónk keretében kisorsolt fődíjat, az AGRETO GMT-800 típusú professzionális egészszem-nedvességmérő készüléket Kiss Gábor csávolyi és a meglévő előfizetők között kisorsolt, értékes GENIUS HS-024 M csillagvillás kulcskészletet Weisz Pál soltvadkerti nyertesünknek. Remélem, időközben a többi nyeremény is megérkezett már a szerencsés előfizetőkhöz, akiknek listáját januári számunkban találhatták meg.

Mielőtt nekivágnának a 2014-es kinti teendőknek, bízom benne, hogy lesz idejük átolvasni e havi magazinunkat! Jó időtöltés, hasznos információkat kívánok februárra is!

Üdvözlettel: Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK