fbpx

Új csúszótalpat fejlesztett a rendképzőjéhez, a Pöttinger

Írta: Szerkesztőség - 2020 március 24.

A Pöttinger új fejlesztésű, „Flowtast" elnevezésű, rendképző rotort megtámasztó, műanyag csúszótalpja nagyobb munkasebességet és egyenletesebb futást biztosít, a munkagép számára.

Az új műanyag csúszótalp a rendképző rotor karjai alatt, azok vonalával megegyezően követi le a talaj egyenetlenségeket, ezáltal sokkal jobb kontúrkövetést biztosít nehéz terepviszonyok között, felázott vagy lazább talajon, mint a hagyományos támkerekes megoldás. Az új „Flowtast" elnevezésű csúszótalp kopásálló műanyagból készül. Alakja biztosítja a legjobb csúszási tulajdonságokat, akár oldalirányú mozgás esetén is. Az új megoldást, a Top 842 C típusú, rotoros rendképzőjükön tesztelik.

Az új, műanyag csúszótalp simább futást, alacsonyabb rezgést és nagyobb munkasebességet biztosít – fotó: https://www.poettinger.at/

A gyártó a sajtóközleményben rámutatott, hogy az új csúszótalp alkalmazása körülbelül 10%-kal nagyobb munkasebességet tesz lehetővé, a hagyományos gumikerekes változathoz képest. Az alacsonyabb rezgésnek és a simább futásnak köszönhetően, a rendképző rugós fogak kevesebb kopásnak vannak kitéve, élettartamuk megnő. Az új fejlesztést, a legutóbbi hannoveri AGRITECHNICA-n mutatták be a szakmai nagyközönség előtt.

Farkas Imre