fbpx

Új AD-P Special vetőgép elektronikus adagolással

Írta: Szerkesztőség - 2015 március 27.

Az Amazone bemutatja az új elektronikus adagolással szerelt AD-P Special pneumatikus vetőgépét. Az új sorozat leváltja a nagyon sikeres elődjét. Különösen a továbbfejlesztett kezelői kényelem a kiemelkedő változtatás a sok vonzó részletmegoldás mellett.

Az optimalizált tartályforma különösen a 850 literes tartálytérforgatú kisebb munkagépet „teszi naggyá“. Az AD-P Special nagyobb változata 1.250 literes tartállyal rendelkezik. Mindkét tartály 2,2 méter szélességű, így a homlokrakodóval történő feltöltés sem jelent problémát. A magasítóval a térfogat összességében 1.100 ill. 1.500 literre növelhető.

Elektronikus adagolás

A nagy területteljesítményű vetéstechnikából ismert adagolót most már az új AD-P Special munkagépben is használjuk. Elsősorban a kalibrálás és az adagolóhengerek cseréje közbeni javított hozzáféréssel tűnik ki. Továbbá az adagoló házát nagyon egyszerűen lehet mozdítani, ezáltal még a feltöltött tartály melletti adagolóhenger-cserének sem áll semmi az útjában.

Az AD-P Special adagolója alapfelszereltségként elektromos hajtású. Ez egyrészt lehetővé teszi a kalibrálást egy gombnyomásra, másrészt a traktor fülkéjéből történő vetésmennyiség-beállítást. Ehhez választható módon használható az Amadrill+ fedélzeti számítógép vagy az Amatron 3 kezelői terminál. Az előrehaladási sebesség meghatározásához az AD-P Special típus esetén különböző sebességérzékelő-forrásokat lehet használni. Igénytől függően választható egy helytakarékos kerékérzékelő összekötve a munkahelyzeti érzékelővel, a traktor sebességérzékelője, a GPS-sebesség-érzékelő vagy az eddig ismert impulzuskerék.

Fontos részlet vált valóra a két kiegészítő bezárható vetősorral a művelőút-kapcsolásban. Ezzel oldalanként akár 5 sor is lezárható. Ez a művelőtraktor 99,6 cm maximális abroncsszélességét adja 16,6 cm sortávolság vagy 75,0 cm 12,5 cm vetősor-távolság mellett. Így az egyre szélesebbé váló abroncsméretek piaci követelményeinek lehet eleget tenni.

A Comfort csomag mint érdekes felszerelés-opció

Érdekes opciós lehetőség az AD-P Special számára az új Comfort csomag. Ez tartalmazza a TwinTerminal 3.0-t 3,2 colos kijelzővel. Ez a TwinTerminal lehetővé teszi a vezető számára a kalibrálás során a traktor fülke és a vetőgép közötti szükségtelen sétákat. Így a kalibrálási folyamat közbeni fel- és leszállás elfelejthető. Már nem csak az lehetséges, hogy a kalibrálást kívülről indítsuk el, hanem elvégezhető a kalibrálási mennyiség betáplálása közvetlenül a terminálon. Ez az opció a vetőmagtartály maradék-mennyiség leürítésének funkciójával válik teljessé, ami a felhasználó számára még egyszerűbbé teszi a vetőmagváltást.

GPS-Switch Amatron 3 egységgel

Ahogy az Amazone teljes vetéstechnikáját – mely elektromos hajtással van szerelve -, úgy az AD-P Special típust is le lehet kapcsolni a GPS-Switch automatikus szakaszoló-kapcsolással a fordulóban. A vetőmagmennyiség és a fordulási terület kisebb átlapolásának köszönhetően a hatékonyság-növekedés a területstruktúrától függően rendkívül nagy lehet. Az automatikus lekapcsolásnak köszönhetően további tehermentesítés érhető el a vezető számára. Ezen felül használható a különböző Amazone termékek egyetlen GPS-Switch licence.

 
CÍMKÉK amazonevetőgép