fbpx

GÉPmax – 2015-03 – március

Írta: Szerkesztőség - 2015 március 25.

Kedves Olvasó!

Lapunk képviseletében a közelmúltban részt vettünk a párizsi SIMA szakkiállításon, ahol az előadásokat hallgatva kiderült, hogy a legtöbb ismert és nagy gyártó jelentősen megérezte a Nyugat-Európában és az orosz-ukrán piacon bekövetkezett visszaesést. Ehhez képest feltétlenül örömmel tölt el bennünket az a tény, hogy a gépberuházások tavalyi magyarországi eredményeire nem lehet panasz. Megerősíti ezt az a sok beszélgetés is, amit a hazai szezonindító agrárkiállításon folytattunk, és amelyekből a múltkori után most friss lapszámunkban is szemezgetünk, rövid interjúk formájában. Persze a világ vezető gyártói is hosszú távra terveznek, és a korábbi esztendők sikerei után tapasztalt megtorpanás azért senkinek nem szegi kedvét a további fejlesztésekkel kapcsolatban.

Rengeteg friss információval tértünk haza a nemzetközi seregszemléről, amelyek közül „bemelegítésként” néhány érdekességet már most megosztunk Önökkel (pl. a Joskin GPS-vezérlésű szakaszkapcsolási megoldásáról a 48-49. oldalon, vagy a Massey Ferguson 7700-as traktorsorozatáról az 52-54. oldalon olvashatnak). Természetesen a következő hónapokban továbbra is rendszeresen válogatunk a Párizsban megismert érdekes szakmai megoldások, újdonságok között, és reméljük, hogy az új gépek nagy részét hamarosan a hazai piacon is megvásárolhatják, használhatják a magyar vállalkozások.

Márciusi számunkban az említetteken kívül bemutatjuk még például az új Sany kotrógépeket (50. oldal), olvashatják a Kongskilde Vibro Master 3000 magágykészítő tesztjét (30. oldal), az 57. oldalon a vezeték nélküli sövénynyíró gépek összehasonlítása történik, míg a 36. oldalon a John Deere 6125R traktor tartóstesztjének ismertetését találhatják. És végül, de nem utolsósorban – a sokak által nagyon kedvelt História rovat márciusi „alanya” a New Holland TF-szériás kombájncsaládja.

Lapunk elolvasásához hasznos és kellemes időtöltést kívánunk,

Üdvözlettel: Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK