Nem tudtuk, mi hiányzik: kolbászsütő jön a traktorba

Szervokormány? Nem új. Légrugós masszázsülés? Megszokott. Automata kormányzás, klímás hűtés? Ismerjük. Krumplisütő a traktor sarkában? Hogy micsoda…?!

 

traktor

 

Ami elsőre fényűző hóbortnak tűnik, arról tudna mesélni néhány gépkezelő, amikor a tizenikszedik órája ül a traktorban, és aznap ette meg a negyvenedik száraz szendvicsét az aratási szezonban. De fő a kényelem. A belga CabFryer cég 12 voltos kabinsütőt fejlesztett a traktorosok kedvéért. Aki idén maratoni munkába fog a gépen, annak elég beszerelnie a berendezést, és máris süthet frikandelt (Benelux államokban közkedvelt fűszeres kolbászféleség) vagy egy adag krumplit, miközben közben a gép éppen arat.  A kis sütőt a traktor 12 voltos csatlakozásán át lehet működtetni, bár az energiaigény miatt lehet, hogy a „konyhai fázisban” le kell kapcsolni a rádiót és a fűtést/klímát, idézi a gyártó figyelmeztetését a mechaman.nl.

A sütőfejlesztők gondoltak persze a talajegyenetlenségekre is. A kis sütő kosara ilyenkor is vízszintes marad, azaz nemcsak egyenletesen süt, hanem megakadályozza a forró sütőzsírok kiömlését. A berendezés egyébként 1,2 liter űrtartalmú, és 10 krokett vagy 3 frikandel számára kínál helyet egyszerre. Más kérdés, hogy az égett olaj szagát ki kell szellőztetni, amit a klíma önmagában nem végez el…

agrár fritőz gép mezőgazdaság sütés traktor