fbpx

Már a rendre sem kell figyeljünk

Írta: Farkas Imre - 2021 február 25.

Az osztrák SICK GmbH. WGS (Windrow Guidance System) rendszere leveszi a gépkezelő válláról a bálázáskor vagy silózáskor a rendre koncentrálás terhét.

A WGS (Windrow Guidance System) egy TiM351 lézerszkennerből áll, integrált alkalmazási szoftverrel. A vezetősegítő rendszerbe vagy a jármű automatizálási rendszerébe integrálva lehetővé teszi a mezőgazdasági traktorok és önjáró gépek irányítását. Az érzékelő rendszer észleli és megméri az rendet. A gépre szerelt TiM351 a gép előtti talajfelszínt a haladási irányra keresztirányban képezi le. A talajprofilból a rendszer kivonja a rend alakjának profilját, meghatározza annak helyzetét és kiszámítja a keresztmetszetét. A rendszer ezeket az információkat felhasználva kiszámítja és a CAN buszon keresztül vezérli gép célútját és szabályozza annak sebességét.

 

sick wgs

A WGS rendszer, a bálázáskor vagy silózáskor tehermentesíti a kezelőt a koncentrálás terhétől – fotó: https://www.sick.com/

 

Az automatikus kormányzásnak és a sebességszabályozásnak köszönhetően csökkenthető a vezető fáradtsága, különösen rossz látási viszonyok vagy éjszakai munkakörülmények között. A terményeltömődés elkerülésével csökkenti a gép állásidejét. Optimális terhelést és anyageloszlást lehet elérni a rendszerrel, a betakarítógép számára. Az integrált alkalmazásszoftverrel ellátott intelligens érzékelőnek köszönhetően nincs szükség külön vezérlőegységre, egyszerűen integrálható a traktorba vagy önjáró gépbe, a szabványosított interfésznek köszönhetően.