fbpx

Traktor piac 2012 – 10%-os CLAAS piaci részesedés

Írta: Szerkesztőség - 2013 február 18.

201/2011 években még csak megközelítette, tavaly viszont már el is érte Magyarországon a 10%-os részesedést a CLAAS traktorok piaci aránya az újonnan értékesített nyugati gyártású traktorok területén.

Egy olyan jelentős eredmény, mint a traktorpiacon a 10 %-os piaci részesedés elérése, különleges elismerést kíván. Ez a 10% számunkra is igen fontos jelzőszám, hiszen Németországban, a CLAAS gépek európai fellegvárában sem beszélhetünk ennél magasabb részesedésről. Ez pedig egyértelműen magasabb, mint az átlagos európai piaci részesedés – fogalmazott Karl-Hubertus Reher, a német cég régióigazgatója.

A két cég együttműködésének 12 éves évfordulóját választották ki a CLAAS cég képviselői, hogy elismerésük jelképeként egy 105 lóerős CLAAS ARION 420 típusú traktort adjanak át a CLAAS gépek és alkatrészek kizárólagos hazai importőri feladatait ellátó Axiál Kft. képviselőinek, Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezetőnek és Trunk Mihálynak, az Axiál Kft. CLAAS gépüzletág-igazgatójának.

Az első gépet mindig a kereskedő adja el, de a másodikat már a szerviz és alkatrész szolgáltatás. Az Axiálnál pedig nagyon jól lehet látni, hogyan segíti e két professzionális szinten végzett háttérszolgáltatás a további gépértékesítéseket – hangsúlyozta Jan-Hendrik Mohr, a CLAAS vállalatcsoport jelenlévő kereskedelmi igazgatója.
A 105 lóerős traktor a tervek szerint az Axiál Kft. bemutatógép flottáját erősíti majd, segítségével a jövőben a gazdák saját körülményeik között is megtapasztalhatják a kis traktorban rejlő teljesítményt.

A csatolt fotón látató résztvevők balról jobbra
Steinhauser Gábor a CLAAS traktorok termékmenedzsere – Axiál Kft.
Hanskarl Metzger CLAAS országfelelős
Trunk Mihály CLAAS gépüzletág igazgató – Axiál Kft.
Karl-Hubertus Reher CLAAS régióvezető
Harsányi Zsolt Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezető
Jan-Hendrik Mohr a CLAAS cégcsoport kereskedelmi igazgatója
Mihalovics Tamás CLAAS gépüzletág igazgatóhelyettes – Axiál Kft.
(fotó: Prág Ferenc MMG)