Nem szalma, hanem széna; nem tű, hanem szír

Széna és szír állampolgárok alkotta csoport volt a rakománya annak a mezőgazdasági vontatónak, mely a 834-es számú út pápadereskei kereszteződésben borult fel egy héttel ezelőtt a reggeli órákban. A lassú jármű érintőlegesen ütközött az azt előző kamionnal.

 

Mezőgazdasági vontató, széna és szír
A balesetet szenvedett vontatmány nem csak agrárterméket szállított (Fotó: police.hu)

 

A rakomány nem csak agrártermék volt

A rendőrség a balesetről bejelentés alapján szerzett tudomást. A kiérkező járőr – nem kis meglepetésére – 25 fő külföldi állampolgárt talált a balesetet szenvedett traktor és a pótkocsi közelében, illetve a rakomány között. A térség kutatása után összesen 31 fő, magát szír állampolgárnak valló személyt fogtak el, akik hitelt érdemlően jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták.

 

Mezőgazdasági vontató, széna és szír
A „duplafenekű” pótkocsi (Fotó: police.hu)

 

A baleset következtében hat fő külföldi megsérült. A rendőrség a külföldieket idegenrendészeti eljárás alá vonta, illetve hivatalból embercsempészés bűntett alapos gyanúja miatt indított ismeretlen tettes ellen eljárást.

 

Mezőgazdasági vontató, széna és szír
Az illegálisan érkező külföldiek kisebb csoportja, nem azért jöttek, hogy mezőgazdasági idénymunkát vállaljanak (Fotó: police.hu)

 

Ötlet vontatáshoz: ezzel a kapcsoló beiktatásával nem csak rendszeresített pótkocsi csatlakoztatható a traktorhoz.

 

Forrás: police.hu

agrár embercsempész lassújármű mezőgazdaság pótkocsi rendőrség szállítmány szalma széna szír traktor vontató