Most csak rossz hír van a járműtulajdonosoknak

A héten másodszor kell a töltőállomásoknak állítani az üzemanyagárakat: pénteken 3 Ft-tal emelkedik a benzin, 2 Ft-tal a gázolaj literenkénti ára a hazai kutakon.

 

Olajkút

Emelkedik a nyersolaj ára, ezt érezhetjük a benzinkúton a fizetésnél (Fotó: Barna Ferenc)

 

A 95-ös benzin átlagára 404 Ft/liter, a gázolajé 421 Ft/liter szinten fog beállni a hétvégén. Lehet, hogy pont ennyiért nem fogunk kapni üzemanyagot, a regisztrált kutakon alkalmazott ellenértékek matematikai átlaga fogja ezt a két számot kiadni.

Az egyes kutak (cégek) árképzési politikája közötti különbségek eredményeként közel 100 Ft/liter eltérés tapasztalható a minimum és maximum árak között. Ezért továbbra is érdemes tájékozódni a HOLTANKOLJAK adatbázisában, mielőtt töltőállomást választunk a tankoláshoz.

 

Üzemanyagárak

Az üzemanyagárak alakulása 2021. januárig (Forrás: MTI/KSH)

 

Az idei évben, hétről-hétre még csak emelkedtek az üzemanyagárak (kisebb stagnálási időszakkal). Ez a tendencia egyenlőre folytatódik, mostanában csökkenésre nem kell számolni, mivel a nyersolaj ára már meghaladta a 60 dolláros szintet, és még mindig felfelé szálló ágban van.

 

Forrás: holtankoljak.hu
Összeállította: Barna Ferenc

áremelkedés benzin gázolaj holtankoljak kutak nyersolaj tank tankolás töltőállomás traktor üzemanyag üzemanyagár emelkedés