fbpx

STROM-Bednar SWIFTER SS, ST Őszi és tavaszi munkákra

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 08.

A SWIFTER SS, ST fejlett szerkezetű többcélú gépek, amelyek a nagy fogásszélességnek köszönhetően maximális munkatermelékenységet biztosítanak.
A gépek különlegesen nagy (17 m-ig) fogásszélessége lerövidíti a művelési időt, ezzel biztosítva az agrotechnikai határidők betartását. A SWIFTER SS, ST gépek szerkezetének alapja a vonóegység, amelyhez 2, kölcsönösen cserélhető gépegység kapcsolható. A talaj tavaszi előkészítésére az ST gépegység, míg az őszi előkészítésre az SS gépegység használható.

A gépegységek független felfüggesztéssel kapcsolódnak a kerethez, ami lehetővé teszi, hogy a gép
nagyobb munkasebességgel dolgozzon, mint ahogy az a merev gépegységek esetében megszokott. A művelési mélység betartásának pontosságát a művelés teljes szélességében a gépegységek  előtt és mögött elhelyezkedő támhengerek biztosítják.

A SWIFTER SS, ST előnyei:
–– multifunkciós vonószerkezet;
–– a tavaszi (rugós kapa) és őszi (lúdtalpkapa) művelőegység egyszerű cseréje;
–– a fogásszélességből (17 m-ig) eredő óriási területteljesítmény;
–– a művelőkeretek egyedi úszó elhelyezése a jobb talajkövetés érdekében;
–– mellső mélységhatároló kerekek;
–– a szállítási szélesség uniós normaszerint 3 m – a BAR-LOCK rendszernek köszönhetően;
–– öntisztító tandem croskill henger.

Tavaszi változat:
ST A mellső simítólap, amelynek nyomását gumibakok szabályozzák, a nagyobb egyenetlenségek elmunkálására szolgál, ezt követi a Ø 370 mm-es pálcás henger csavarmenetben  elhelyezkedő pálcákkal (kitűnő rögtörő hatás a szántott talajon). A talaj lazítását, levegőztetését a 4 sor rugós kapa végzi (keverés a nedves alsóbb réteg felszínre vitele nélkül).
A befejező művelet a hátsó simítólap feladata, amely egyengeti a felszínt a billenőkaron elhelyezett Ø 270 mm-es tandem pálcás henger előtt, amelyek tökéletes rögtörő hatást biztosítanak a magágy ideális tömörítésével.

Őszi változat: SS
A mellső simítólap, amelynek nyomását gumibakok szabályozzák, a nagyobb egyenetlenségek elmunkálására szolgál; ezt követi a Ø 370 mm-es pálcás henger, csavarmenetben elhelyezkedő pálcákkal (kitűnő rögtörő hatás a szántott talajon). A teljes fogásszélesség alávágását 2 sor 250 mm lúdtalp kapa végzi (ezek biztosítják a talaj hajszálcsövességének megszakítását, a kitűnő keverőhatást,  az optimális magágy-előkészítést, a jó gyomirtó hatást). A kapák mögött simító van, amely egyengeti a felszínt. A sort a Ø 370 mm-es tandem Crosskill-hengerek zárják (visszatömörítés). Opcióként kiegészíthető még hátsó simítóval vagy hátsó Finish-hengerrel (befejező rögtörő hatás).