Sorközművelő kultivátor, Horsch-módra

Nap, mint nap találkozunk növényvédelmi szigorításokkal és a klímaváltozás által okozott kihívásokkal. A termelők munkáját a piaci verseny, a munkaerőhiány tovább nehezíti, így természetes, hogy nyitottak minden újdonságra, ami hatékonyabbá teheti gazdálkodásukat. Michael Horsch és családja, valamint kollégáik minden AGRITECHNIKA kiállítás előtt megmutatják, hogy még mindig vannak innovációk a tarsolyukban.

A talaj oxigénnel való frissítése, a kapillárisok elvágása, és nem utolsó sorban a gyomtalanítás a feladata a sorközművelésnek. Nem véletlen a mondás: „kapálás után szinte megugrik a kukorica”. A Transformer VF egyik különlegessége a teljesen integrált oldalra tolható keret, valamint a kamerarendszer.

A kultivátor 6-12 m munkaszélességben rendelhető, természetesen más-más paraméterekkel: a 6 és 8 m széles gépek 3-részben csukhatók, a 9-12 m munkaszélességű változatok pedig 5-részben csukhatók, így 3 m a szállítási szélességük és 4 a szállítási magasságuk.

A keret alatti szabad tér tekintélyes (660 mm), ami a késői vetésű soros növénykultúrákban, így a kukoricánál vagy a cukorrépánál lehet fontos tényező. Mivel az U-profilon az eszközök könnyen átszerelhetőek, 25-90 cm-es sortávolsághoz, azaz különböző növénykultúrákhoz ill. technológiákhoz is igazíthatóak.

A kétkamerás rendszer a napsütés torzító hatását küszöböli ki, ezzel a sorontartást gyakorlatilag már garantálja.

Opcióként a hátsó munkaeszközökhöz takarólemezek is rendelhetők, így pl. a korai állapotú növénykultúrák is biztonsággal kultivátorozhatóak, de a profilon van hely egyéb, sorban dolgozó munkaeszköz felszerelésére is.

 

no