fbpx

Ismét a mechanikus gyomirtásé a főszerep

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 augusztus 15.

Nap, mint nap találkozunk növényvédelmi szigorításokkal és a klímaváltozás által okozott kihívásokkal. A termelők munkáját a piaci verseny, a munkaerőhiány tovább nehezíti, így természetes, hogy nyitottak minden újdonságra, ami hatékonyabbá teheti gazdálkodásukat. Michael Horsch és családja, valamint kollégáik minden AGRITECHNIKA kiállítás előtt megmutatják, hogy még mindig vannak innovációk a tarsolyukban.

Nemcsak a biogazdálkodók kapják majd fel a fejüket a Horsch kultivátorán, a glifozátok kivonása ugyanis a hagyományos gazdálkodókat is a mechanikus gyomirtás felé fogja fordítani. A Finer feladata egyértelmű: a gyomnövények, az árvakelések és a köztesnövények sekély átvágása, viszont ettől sokkal többre képes, a rugós kapák támadási szögének köszönhetően minden körülmény között sekélyen és párhuzamosan vágja át a talajt.

A négygerendelyes, hárompont-függesztésű gép munkaszélessége 6-12 m lehet, a kapák húzástávolsága pedig 15 cm. A kapamezőt a kétgerendelyes gyomfésű követi, ami még finomít a gyomeltávolításon is. Kapáinak és a fésűnek köszönhetően a Finer kíválóan alkalmas magyágyelőkészítésre.