LEXION – a második generáció

A 790-313 LE teljesítménytartományban hét hibrid és hat rázóládás modell teszi lehetővé, hogy mindenki megtalálja az elvárásainak megfelelő gépet a teljesítmény és a szalmaminőség tekintetében.

Az APS SYNFLOW HYBRID és az APS SYNFLOW rendszerekkel mind a hibrid, mind pedig a rázóládás modellek új, extrém nagy teljesítményű, hatékony cséplőrendszerrel vannak szerelve. A CEMOS AUTOMATIC kezelőtámogató rendszer az új LEXION-ban több funkciót kínál, a gépbeállításokat magától vezérli és optimalizálja. A CEBIS új kartámasszal és érintőképernyővel érkezik, és még több integrált funkciót magában foglalva maximális kezelői kényelmet biztosít. Az új hajtáslánc kevesebb ékszíjat tartalmaz, és nagyfokú megbízhatóságot és üzembiztonságot biztosít.

Hatékonyság az új cséplőrendszerrel

Az APS SYNFLOW HYBRID és az APS SYNFLOW WALKER új cséplőrendszerek határozottan nagyobb cséplési és leválasztási teljesítményt nyújtanak. Mindkét rendszer 10 verőléccel ellátott 755 milliméteres átmérőjű cséplődobbal rendelkezik. Az APS SYNFLOW WALKER rendszerben egy új kiegészítő, 600 milliméteres leválasztódob található a cséplődob mögött.

Az APS SYNFLOW HYBRID rendszernél az oszlatódob átmérője is 600 milliméterre nőtt, ami optimális terményáramot biztosít egészen a rotorig.

Új magtartályok – akár 18 000 liter térfogatig és akár 180 liter/másodperces ürítési teljesítményig – gondoskodnak a nagyobb hatótávolságról és a hatékony ürítésről.

Precíz, a legmodernebb technológiának köszönhetően

A CEMOS AUTOMATIC az új LEXION kombájnban is automatikusan elvégzi a gépbeállításokat az optimális áteresztés és cséplési minőség biztosításának érdekében.

Az új elektronikai rendszerhez tartozik a vezetőfülke tetejére szerelt FIELD SCANNER, amely egy lézer segítségével vezeti a gépet a termény széle vagy a művelőút mellett.

Az új QUANTIMETER-t a fülkéből lehet beállítani, ez méri a hozamot az ezermagtömegtől függetlenül.

A DYNAMIC POWER most már a LEXION-hoz is elérhető. Ez a funkció a motorteljesítményt rugalmasan a betakarítási körülményekhez igazítja.

Kényelmes új fülke

Az új fülkekialakítás a gépkezelőnek több helyet és kiváló hangszigetelést biztosít. Az új kartámasz állítható érintőképernyős CEBIS terminállal van felszerelve, és több beépített funkciót tartalmaz. Így a gépet egyénileg és gyorsan be lehet állítani.

Számos funkció, mint például a cséplődob vagy a szecskázó fordulatszámának csökkentése, elvégezhető a fülkéből. A legkülönbözőbb terményfajták közötti gyors váltást a cséplődobelemek egyszerű cseréje is megkönnyíti.

A megnövelt kinyitási szögnek köszönhetően még jobban rá lehet látni az ürítőcsigára. A magtartály nagyon könnyen hozzáférhető a kihordó csiga burkolatának szerszám nélküli állításához.

Szinte mindegyik új LEXION modell elérhető rugózott TERRA TRAC járószerkezettel és 40 km/órás sebességgel, a legmagasabb szintű talajvédelemért és kényelemért a szántóföldeken és a gyors szállításért a közutakon.

Megbízható minden körülmény között

A LEXION új meghajtási koncepciója a legmagasabb fokú megbízhatóságért felel. Kevesebb szíjhajtással van szerelve, minden variátort megerősítettek, amelyek csatlakoztathatók az automata központi zsírzóra. A DYNAMIC COOLING minden LEXION kombájnnál alapfelszereltség, és az egyenletes hűtésteljesítményről, valamint a légszűrők alacsonyabb tisztítási igényéről gondoskodik.

A REMOTE SERVICE funkcióval a gépkezelő optimális és azonnali segítséget kap ahhoz, hogy az állási időket a lehető legalacsonyabb szintre lehessen csökkenteni.

 

 

aratás betakarítás Claas cséplés cséplődob cséplőrendszer kombájn lexion

Összes rovatunk