fbpx

Út a világbajnokságig

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 augusztus 14.

Már a finisben van a SkillsHungary verseny első helyezettje, a már a Worldskills 2019 Kazan versenyre készülő Apagyi Bence, aki a nehézgépszerelő szakmában fogja képviselni hazánkat 2019. augusztus 22-27. között.

A MEGFOSZ tagok közül az Axiál Kft. vállalta a szakmunkás versenyre való felkészítését, aki nagyon intenzív és gyakorlatorientált tréningen vehetett részt a nyár folyamán. Ezenkívül részt vett az MKIK által szervezett csapattréningeken, amelyek az összes magyar versenyzőt mentálisan, csapatszinten készítik a világversenyre.

Karagity István – Bence felkészítője segítségével a versenyző az eddigi felkészülés során fejlesztette általános szerelési és diagnosztikai készségeit, ezzel együtt a logikája és a gondolkodása is fejlődött. Az általános tréning mellett a kazani versenyt szponzoráló Volvo és Cummins magyarországi képviseleteknél szintén volt lehetősége elsajátítani az adott márkák szerelésének tudnivalóit és diagnosztikáját.

Bence a felkészülés utolsó hetét az Axiál Kft.-nél folytatja. A héten még a központi műhelyben és a motorfelújító műhelyben készül, valamint a GPS-technológia és angol nyelv gyakorlásával tölti el az utazása előtti napokat.

Bence a felkészítés alatt nagyon lelkes volt, és nagyon sokat tanult. És, hogy mit vár el a versenytől?

A versenytől elsősorban tapasztalatokat várok és minél jobb helyezést. Az esélyeimet jónak látom, hiszen mindent átnéztünk, amiről úgy gondoljuk, hogy a versenyen feladat lehet – mondta Bence.

Ezúton is köszönjük az Axiál Kft.-nek, Karagity Istvánnak, az Ascendum Építőgépek Hungária Kft.-nek, valamint a C-Diesel Partner Kft.-nek, hogy szaktudásukkal patronálták Bencét!

Forrás: Viczián Ágnes – MEGFOSZ
Képek: Axiál Kft.

 

 

 

 

 

CÍMKÉK MEGFOSZ