Ők nyertek a Pap-Agróval!

Az idei évben a MEGFOSZ által szervezett Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokság 2019/2020-as tavaszi fordulójára 20 csapat jelentkezett, amelyek közül 4 jutott be a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfalva rendezvényen megtartott döntőbe. A LETIMOB tavaszi fordulójának nyertese a piliscsabai „Suttyók” lett, akik a Pap-Agro Kft. által felajánlott céglátogatást nyerték meg.

A piliscsabai AM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tavasszal két csapatot is indított, ahol az első helyezett tehát a „Suttyók”, a 4. helyezett pedig a „Szakma gyöngyei” csapat lett. A diákok és a felkészítőtanár kérésre a nagy érdeklődés miatt ez a csapat is ellátogathatott a céghez a nyertes csapattal együtt.

A céglátogatásra 2019. december 5-én került sor. A céglátogatás első felében Pap Lajos, a Pap-Agro Kft. ügyvezetője bemutatta a céget, és az általuk forgalmazott munkagépekről mutatott meg érdekes és látványos videókat. Mindezt nagyon sok hasznos információkkal egészítette ki, amikhez a diákok is feltehették kérdéseiket, így egy izgalmas és interaktív előadásban vehettek részt. A program második felében megtekinthették a céget, és a telephelyen megnézték az összes kiállított munkagépet testközelből, amikhez szintén fontos és informatív ismereteket kaphattak a cég vezetőjétől.

A céglátogatás felajánlásáról és a diákok érdeklődéséről kérdeztük Pap Lajost, a Pap-Agro Kft. ügyvezetőjét.

„Azért ajánlottuk fel a céglátogatás lehetőségét, mert mint mérnöktanár tudom, hogy a „száraz” tananyag mellett a tényleges megtekintés mindig maradandóbb élményt ad. A diákok a Pap-Agro Kft.-nél a legújabb konstrukciókkal is találkozhattak. A látogatás tapasztalata, hogy a fiatalok érdeklődőek voltak és pozitív észrevétel, hogy mindamellett, hogy figyeltek, szakmai hozzászólásaik és kérdéseik is voltak, amelyeket át tudtunk beszélni”

És, hogy hogyan is érezték magukat a versenyzőink, erről őket és felkészítő tanárukat, Börzsönyi Gábort kérdeztük:

„A diákok nagyon hálásak voltak a lehetőségért, hiszen olyan gyakorlatias ismereteket szerezhettek a mai modern mezőgazdasági termeléssel, gondolkozással és nem utolsó sorban gépekkel kapcsolatosan, melyek sok-sok szempontból új megvilágításba helyezték az általuk addig tanultakat is. Külön megköszönték, hogy a Pap-Agro Kft. lehetőséget biztosított mindkét csapatunknak arra, hogy részt vehessen az üzemlátogatáson.”

Ezúton szeretnénk megköszönni a Pap-Agro Kft-nek a nyeremény felajánlást, valamint a diákoknak és a felkészítő tanárnak a munkáját.

MEGFOSZ – Viczián Ágnes, fotók: MEGFOSZ

 

LETIMOB MEGFOSZ mezőgépész

Összes rovatunk