fbpx

SOLIS A TRÓNKÖVETELŐ

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 02.

A családi tulajdonban lévő Sonalika Group indiai traktorgyártó vállalat az 1969-es megalakulását követően mára az egész világot meghódította.

A termékek értékesítése az ázsiai, afrikai és dél-amerikai piacok mellett már a magasabb minőségigényű európai és észak-amerikai területeken is szárnyal. A 2018. évi európai Solis dílertalálkozón bemutatott adatok alapján kiderül, hogy Magyarország méretű területekre viszonyítva a 20-90 LE traktorok eladása éves szinten 250-300 db közt várható.

Köszönhetően a magyar gazdák bizalmának, a hazai értékesítés is eléri lassan ezt a számot. Az érdeklődés alapja az, hogy sokan már most odaítéltek az MTZ örökségét a Solisnak, a 75-90 LE traktorkategóriában. Kiváló választás azoknak, akik régi, sokat megélt gépükből szeretnének átülni egy korszerű, erős és komfortos traktorba.

A márkanév – a Solis – egy spanyol név, amely a latin sol – azaz a Nap – szóból eredeztethető. A gyártó hitvallása szerint a Nap az éltető erő és a megújulás jelképe. Ezt igyekeznek a Solis traktorok tervezésénél és gyártásánál is előtérbe helyezni.

2018 – A VÁLTOZÁS ÉVE

A gépcsalád folyamatos fejlesztése 2018-ban több újdonságot is hoz. A technológiaváltásnak köszönhetően a beépített motorok károsanyag-kibocsájtása az Európai Unió által életbe léptetett szigorú környezetvédelmi jogszabályoknak is megfelel. Az új motorokkal a Solis traktorok átalakítás, trükközés és kompromisszumos megoldások nélkül magyarországi forgalomba helyezhetőek, illetve megfelelnek az új EU-s előírásokkal harmonizáló pályázati feltételeknek is.

A CRDi motorral szerelt traktoraink erősek és környezetkímélőek – köszönhetően a common rail motorokra jellemző tiszta égésnek és alacsony károsanyag-kibocsájtásnak. A törvényi megfelelés mellett a folyamatos fejlődést is szem előtt tartja a gyártó, ami nem is csoda, hiszen ennek köszönheti 1969 óta tartó töretlenül felfelé ívelő elismertségét. Ennek köszönhetően kerülnek beépítésre évről évre újabb fejlesztések traktoraikba. Az ide évben a legnagyobb változáson a Solis 50 ment keresztül, ahol az új motor és karosszéria mellett egy új váltómű is bemutatkozik.

MEGÚJULT BELSŐHÖZ ÚJ KÜLSŐ IS JÁR

A változások nemcsak a műszaki tartalmat érintették, hanem a külcsínben is megjelentek, hiszen a teljes európai széria új faceliftes karosszériát kapott.

A karosszéria ívei finomodtak a korábbi verziókhoz képest, így modern, szofisztikált külsőt kölcsönöz az eddig is megbízhatóan teljesítő belsőnek. A traktor igazán meghatározó megjelenését azonban az új első lámpák és az azt körülölelő hűtőrács adja.

Ezek azok, amik igazán erőteljessé és lehengerlővé teszik az új Solis traktort. Bármilyen tekintetben.


AZ I-RE A PONTA sok éves értékesítési tapasztalat alapján állítjuk, hogy a korábban fenntartásokkal kezelt indiai márkákkal szemben a Solis gépcsalád minősége kifogástalan, és az európai kívánalmaknak mindenben megfelel.

A fejlesztésekkel és az új arculattal a Solis feltette az i-re a pontot, és hivatalosan is beállt a piaci trónkövetelők sorába. Az ODISYS Bt. már 2014 óta szállítja a Solis traktorokat a magyar gazdáknak, a Sonalika a jövőben is stratégiai partnerként számít cégünkre a magyar piacon.

CÍMKÉK mtzsolistraktor