fbpx

Rendkívül kopásálló C-Mix-HD-kapa a Cenius mulcskultivátorhoz

Írta: Szerkesztőség - 2015 május 25.

A C-Mix-kaparendszer újdonságaként kínálja mostantól az Amazone a C-Mix-HD-kapát a különösen nagy teljesítményhez. A fő kopászóna keményfém-lemezeinek köszönhetően a C-Mix-HD-kapa (HD = Heavy Duty) különösen nagy kopásállóságával tűnik ki. Ez azt a különösen nagy előnyt nyújtja, hogy a kapa hossza és ezzel a munkamélység a teljes használati időtartam alatt állandó marad, így nincs szükség a mélységmegvezetés utánállítására. A használattól és a talaj tulajdonságaitól függően az éltartam kb. 4-szer nagyobb mint a standard-rendszerek esetében. Ennek hatása a hosszabb kapacsere-intervallum, melynek megfelelően csökkennek a szervizelés költségei.

Az új C-Mix-HD-kapával az Amazone mostantól még szélesebb spektrumot kínál a kultivátorkapák területén.

A C-Mix-HD-kapa egy egyrészes kapa beépített, ívelt terelőlemezzel, mely kifejezetten alkalmas az intenzív bekeverésre 12 – 30 cm közötti munkamélységben. Ha a C-Mix 350 mm szárnyas kapával kombinálva használjuk, tarló esetén is lehet alkalmazni.

A C-Mix-kaparendszer a különböző kapa-variációival lehetővé teszi az Amazone Cenius mulcskultivátor nagyon rugalmas használatát. Ezen munkagépek használati spektruma a sekély tarlóműveléstől a termőréteg lazításán át egészen a magágyelőkészítésig ér. A C-Mix-HD-kapa mellett a lapos talajműveléshez a C-Mix lúdtalp alakú kapa vagy a C-Mix szárnyas kapa, a középmély műveléshez a 100-as C-Mix csúcs a 100-as kapaszárnyakkal és a mély műveléshez a 80-as C-Mix csúcs a 80-as kapaszárnyakkal áll rendelkezésre.

A C-Mix-HD-kapa különböző nézetből.