fbpx

Új könnyű univerzális kultivátor modellek

Írta: Fodor Mihály - 2021 november 03.

A VERSATILL VO_L és VN_L, a gyomok és a köztes növényzet mechanikus eltávolítására

A BEDNAR márka a következő évben a VERSATILL kultivátor két új modellsorozatát mutatja be. Három függesztett modell van 4,05 és 5,85 m közötti munkaszélességgel VERSATILL VN_L felirattal, valamint a félig függesztett VERSATILL VO_L sorozat 6 és 7,5 méteres munkaszélességgel.

A VERSATILL általában univerzális talajművelő gépet jelent. A kultivátorok alkalmasak a betakarítás utáni tarlóhántásra, magágykészítésre, valamint gyors termésmaradvány-kezelésre, azaz a nemkívánatos magvak, gyomok és másodvetések mechanikus eltávolítására.

 

BEDNAR
A BEDNAR márka a következő évben a VERSATILL kultivátor két új modellsorozatát mutatja be

 

Függesztett VERSATILL VN_L modellek – kisebb gazdaságok számára alkalmasak

Három új, függesztett VN_L modell áll a kisebb mezőgazdasági vállalkozások vagy magángazdálkodók rendelkezésére. A VERSATILL VO_PROFI modellnél az egyes kapák négy sorban vannak elhelyezve. Az egyes kapák közötti távolság 15 centiméter. Ezek a műszaki paraméterek lehetővé teszik, hogy a gép kiválóan átvágja a kapillárisokat és a növényi maradványokat a talajjal jól bekeverje.

Az egyes VERSATILL VN_L modellek alapfelszereltségéhez tartozik a rugós védelemmel ellátott szabványos kapák. A kapák alkalmasak a könnyebb talajtípusokhoz és a gép elsődleges használatához a magágykészítéshez. Az egész évben történő univerzális használathoz, beleértve a tarlóhántást is, javasoljuk a kultivátor megerősített, dupla rugós Heavy Duty kapákkal való felszerelését. Az eszköz alkalmas a gyomok, a nem kívánt magvak mechanikus eltávolítására vagy a magágykészítésre. A kapahegyek kaphatók keményfém-kopófelületű LONG LIFE változatban is, amelyek sokkal hosszabb élettartamot biztosítanak.

 

Választható hátsó elmunkáló – henger vagy háromsoros borona

Érdekesség ezekkel a gépekkel kapcsolatban a különböző hátsó felszerelési lehetőség. Háromféle hátsó egység áll rendelkezésre: rugós henger, dupla U-RING henger és dupla henger (pálcás és léces hengerek kombinációja). A VERSATILL VN_L az alapfelszereltségen kívül háromsoros hátsó pálcasor is felszerelhető két vagy négy támkerékkel kombinálva.

A háromsoros hátsó pálcasor agresszivitása mechanikusan állítható. Ez az eszköz hasznos a kora tavaszi talajnyitás és felmelegedés során, illetve a mechanikus gyomirtásnál.

 

Féligfüggesztett VERSATILL VO_L modellek – 6 és 7,5 m-es munkaszélességgel

A féligfüggesztett VERSATILL VO_L modellek ötsoros kialakításúak. A nagy kerettávolság az egyes kapák közötti 17 cm-es távolsággal kombinálva kiváló talajművelést biztosít, még nagy mennyiségű növényi maradvány esetén is. A VERSATILL VO_L az oldalsó kerettartó kerekekkel és az opcionális első dupla támasztókerékkel kombinált integrált szállítótengellyel van felszerelve.

 

Teljesen hidraulikus szabályozás – kényelmes alapfelszereltség

A gép alapfelszereltségéhez már a munkamélység kényelmes hidraulikus szabályozása tartozik. A munkamélység beállítása a gép szállító- és támasztókerekeivel történik. A gép felszerelhető az elülső Crushbarral, egy hidraulikus mellső simítóval is a kiváló talajegyengetés érdekében.