fbpx

Pronar szervestrágyaszórók

Írta: Szerkesztőség - 2013 december 20.

A Pronar megbízható szervestrágyaszórókat a különböző méretű vetésterülettel rendelkező gazdaságok számára ajánlja. A pótkocsikat jellemzi zárt és nagyon stabil konstrukció, mely gyakorlatban is tökéletesen helyt áll. A gazdálkodók körében a legnagyobb érdeklődés a gépeket jellemző nagy teljesítmény iránt mutatkozik.

A Pronar kínálatában az alábbi trágyaszóró modellek találhatóak:
– egytengelyes: 6 tonna teherbírású PRONAR N161
– kéttengelyes: 10 tonna teherbírású Heros N162/2, 12 tonna teherbírású Herkules N262, és 14 tonna teherbírású Herkules N262/1

Pronar trágyaszóró pótkocsik szerves trágya, tőzeg, komposztált anyagok szétszórására , a Heros gépek pedig, amelyeknek a teljesítménye a 4 m³/perc, ezen felül a mész és a szennyvíziszap kiszállítására is alkalmasak. A speciális trágyaszóró adapterek egy meghatározott terület egységére eső trágya mennyiség kijuttatását, és annak egyenletes szétszórását eredményezi. Ez a technológia a különböző típusú szerves trágya pontos és egyenletes szórását biztosítja a 2,4 métertől a 25 méterig terjedő szórásszélességen.

Tekintettel a szennyvíztisztítással foglalkozó vállalkozásoknak a szennyvíziszap szórására alkalmas gépek iránti különös érdeklődésére, a Pronar elkészítette a Herkules pótkocsi speciális kommunális verzióit is, amelyek víztelenített szennyvíziszap szállítására és szórására alkalmas szigetelt tartállyal rendelkeznek.

A trágyaszóró pótkocsik sztenderd felszereléséhez hozzá tartozik az egykörös pneumatikus fékrendszer, de a vevő megrendelésére a fékrendszer lehet kétkörös vagy kétkörös ALB-vel felszerelve (hasonló rendszer, mint az ABS), illetve lehet hidraulikus is.

Elkészült a Pronar Herkules trágyaszóró pótkocsi és négy külföldi és egy másik belföldi gyártmányú trágyaszóró pótkocsik összehasonlító tesztje.
A trágyaszóró pótkocsiknak az volt a feladata, hogy 30 tonna szerves trágyát szórják szét az egy hektárnyi területen. A tesztben Pronar trágyaszóró 29 tonnát szórt szét az egy hektáron, legyőzve ezzel a konkurens trágyaszóró pótkocsikat. A teszt eredményeképpen megállapítást nyert az is, hogy a Herkules N262 az alábbi előnyökkel rendelkezik:

• a pontos adagolás
• a hidraulikus támasztóláb támasztó felület mérete olyan nagy (a tesztben résztvevők között a legnagyobb), hogy ennek köszönhetően a pótkocsi a szántóföldeken lekapcsolható a vontatóról
• egy pár hidraulikus kapcsolónak köszönhetően a trágyaszóró dolgozhat a kis mennyiségű kimenetellel rendelkező vontatókkal is
• sárvédők hajlásszöge olyan nagy, hogy a trágya könnyen lecsúszik róluk
• kényelmes a hozzáférés a rakodó tartályhoz

A vevők növekvő igényei alapján a pótkocsikat folyamatos modernizálják. A Heros és a Herkules trágyaszórók kereslete kedvező áruk miatt pedig egyre növekszik.

www.pronar.hu

[wcm-show id=106860]