fbpx

Új, mellső tartályos vetőgép

Írta: GÉPmax-2020/VI. lapszám cikke - 2021 január 23.

A talajművelő- és vetéstechnológiai specialista Pöttinger tovább bővítette AEROSEM pneumatikus vetőgépcsaládját. Ezek a 4 és 5 m munkaszélességű vetőgépek 2020. november elejétől elérhetők mellső tartályos változatokban.

 

aerosem fdd
A tartály 1700 literes űrtartalommal, valamint egy 2300 literes, nagy kapacitású változatban is elérhető

 

Maximális rugalmasságú mellső tartály

A tartály tömör fedéllel van ellátva annak érdekében, hogy a mag az előírt átfolyási sebességgel jusson a vetőkocsikhoz. A tartály 1700 literes űrtartalommal, valamint egy 2300 literes, nagy kapacitású változatban is elérhető. Különleges figyelmet kapott a fejlesztés során a töltés és adagolás közbeni kezelés és hozzáférés. A töltés során egy kezelőplatform biztosít jobb betekintést a tartályba.

A mellső tartály kiválasztásakor a sima egyes adagolóegység és az újonnan kifejlesztett kettős adagolóegység választható. Az új Single Shoot adagolóegység nemcsak a vetőmag, hanem a műtrágya kijuttatását is lehetővé teszi egy munkafolyamatban. Az új fronttartályos vetőgéppel a műtrágyákra, csávázásra és a biodiverzitásra vonatkozó új szabályozások egésze teljesíthető.

 

 

Gyors fel- és lekapcsolása forgóboronáról

Az AEROSEM FDD vetősíne egy reteszrendszer segítségével a forgóboronára van szerelve, és csupán néhány perc a fel- vagy leszerelése. A rendszer tekintetében egyedülálló, hogy rendkívül gyorsan eltávolítható a forgóboronáról. Ezáltal idő takarítható meg, és lehetővé válik a borona azonnali, önálló használata. A rövid keretgerendelyes kompakt, kihajtható vetősín révén közel kerül a traktor hátsó tengelyéhez a tömegközéppont.

 

vetőgép
A rövid keretgerendelyes kompakt, kihajtható vetősín révén közel kerül a traktor hátsó tengelyéhez a tömegközéppont

 

A magelosztófej mindig függőlegesen áll

A magelosztófej a vetősínre van szerelve, és szabadalmaztatott kapcsolórendszer biztosítja, hogy a magelosztófej folyamatosan függőlegesen álljon a tökéletes keresztirányú elosztás érdekében. A magelosztófejet egyenként vezérelhető kimenetekkel (IDS-individually controllable outlet) lehet ellátni opcionálisan. A kezelő a teljes felszereltségű verzióval közvetlenül a vezérlőterminálról beállíthatja a művelőnyom távolságát és az egyes vezetőnyomok szélességet.

A már bizonyított DUALDISC tárcsás csoroszlya nyomását egy központi helyről, mechanikusan lehet beállítani (opcionális a hidraulikus beállítás), a vetési mélységet pedig kényelmesen, a gép oldaláról lehet szabályozni.

 

Forrás: Pöttinger sajtóközlemény